Utrechtse ondernemers laten kansen liggen

26/10
2012
vrijdag 26 oktober 2012

Bijna de helft van de ondernemers in de regio Utrecht (46%) laat innovatie van producten, diensten en proces achterwege. Van de 54% die wel innoveert is 6% te kenschetsen als koploper, 11% als ontwikkelaar, 14% als toepasser en 23% als volger. Vooral de bouwsector loopt achter als het gaat om innovatie in de regio Utrecht. De zakelijke dienstverlening en industrie scoren het best.

Innovatie concentreert zich in de stedelijke gebieden Utrecht en Amersfoort, samen met randgemeenten als Houten en Utrechtse Heuvelrug. In kleinere gemeenten is het aandeel innovatieve bedrijven een stuk lager. Snelle contacten, de nabijheid van klanten en leveranciers en de uitwisseling van informatie gedijt blijkbaar het beste in wat grotere agglomeraties. De regio Utrecht is de op een na (Noord-Holland) meest innovatieve regio van Nederland. De gemeente Utrecht is binnen de provincie het meest innovatief.

Naarmate de bedrijven groter zijn (van ZZP’er tot 50 medewerkers en meer) , scoren ze beter op innovatievermogen. Bij de zzp’ers innoveert 54%, van de bedrijven met 50 medewerkers of meer innoveert 81%.

Dit beeld komt naar voren uit onderzoek door EIM naar het innovatievermogen van de regio Utrecht op basis van het Provinciaal Arbeidsplaatsen Register (PAR) in opdracht van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, de Taskforce Innovatie Regio Utrecht en de provincie Utrecht.

De resultaten worden verder toegelicht tijdens de eerste editie van Innovation Day op woensdag 31 oktober. Meer info over het programma en aanmelden via www.innovationday2012.nl

Bron: KvK Midden-Nederland, Taskforce Innovatie Regio Utrecht, Provincie Utrecht

Datum: vrijdag 26 oktober 2012, 14:36
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Amersfoort, Houten, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry