Kamer van Koophandel sluit regiokantoor Ede

30/10
2012
dinsdag 30 oktober 2012

Het huidige kantoor van de Kamer van Koophandel aan de Ampèrestraat in Ede sluit per 1 januari 2013 haar deuren. Redenen voor dit besluit zijn de noodzakelijke bezuinigingen en efficiencymaatregelen.

Het Ministerie van EL&I heeft bepaald dat ondernemers met ingang van 2013 geen verplichte jaarlijkse bijdrage meer hoeven te betalen aan de Kamer van Koophandel. De KvK wordt voortaan gefinancierd uit een bijdrage van het ministerie. Deze bijdrage is echter wel aanzienlijk lager dan de bestaande heffingen, waardoor de KvK in 2013 fors moet bezuinigen. Hierdoor is de KvK genoodzaakt het kantoor in Ede per 1 januari 2013 te sluiten.

Na 1 januari kunnen ondernemers nog steeds met al hun ondernemersvragen, zoals het opvragen van informatie uit het Handelsregister, terecht bij één van de andere kantoren van de KvK. De dichtstbijzijnde vestigingen zijn Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Tiel en Utrecht. De medewerkers van het kantoor in Ede zijn met ingang van 2 januari werkzaam op genoemde kantoren.

KvK blijft actief in regio
De KvK verdwijnt door de sluiting van het kantoor in Ede niet uit de regio. De adviseurs blijven zich ter plaatse inzetten voor het lokale en regionale bedrijfsleven. Denk daarbij aan activiteiten om het ondernemersklimaat te stimuleren, bijvoorbeeld het in kaart brengen van behoeften van ondernemers in de regio, advisering over het verwerven van draagvlak bij gemeentes en het benaderen en bij elkaar brengen van relevante partijen. Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om seminars en informatiebijeenkomsten te volgen of een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek met een medewerker van de KvK.

Meer informatie: www.kvk.nl/kantoorede.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: dinsdag 30 oktober 2012, 11:12
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Ede, Gelderland, Tiel, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry