Aantal faillissementen meer dan gehalveerd, groei starters stabiel (Rivierenland)

05/11
2012
maandag 5 november 2012

Cijfers KvK derde kwartaal 2012 voor regio Rivierenland

De economie in Rivierenland komt enigszins tot rust. In het derde kwartaal van 2012 is het aantal faillissementen meer dan gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd blijft het aantal starters stabiel en stijgt het aantal opheffingen. Dit blijkt uit cijfers uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het aantal faillissementen komt voor het derde kwartaal van 2012 uit op 13 terwijl er in dezelfde periode in 2011 29 faillissementen waren. In de landbouw, handel, horeca, financiƫn en algemene diensten zijn helemaal geen bedrijven over de kop gegaan. Voor de rest van de sectoren geldt dat het aantal faillissementen is afgenomen (met uitzondering van de sector adviesdiensten).

Veel starters en opheffingen in de detailhandel
Het aantal starters blijft stabiel. Ze zijn vooral te vinden in de dienstensector, detailhandel en bouw. Minder populair om een bedrijf te beginnen zijn de landbouw, horeca, vervoer en financiƫn. Hoewel de detailhandel hoog scoort voor wat betreft het aantal starters, geldt dit ook voor het aantal opheffingen.

Veel bezoekers Startersdag Tiel
Afgelopen zaterdag trok de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel weer veel bezoekers. In Tiel lieten 400 startende ondernemers uit Rivierenland zich informeren over alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. Dit jaar waren er 33 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

De regio Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: maandag 5 november 2012, 12:18
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Buren, Culemborg, Druten, Gelderland, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry