Minder faillissementen, groei starters vlakt af (stedelijk gebied Utrecht)

05/11
2012
maandag 5 november 2012

Cijfers KvK derde kwartaal 2012 voor stedelijk gebied Utrecht

De economische onrust in het stedelijk gebied Utrecht leidt niet tot een toename van het aantal faillissementen. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012 neemt het aantal bankroete bedrijven van 53 af naar 33. Tegelijkertijd vlakt echter het aantal starters af en neemt het aantal opheffingen toe. Dit blijkt uit cijfers uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het aantal faillissementen stijgt al een aantal kwartalen achtereen, maar neemt in het derde kwartaal van 2012 fors af. Wel zijn er in iedere sector failliete bedrijven te vinden. In de groothandel zijn de meeste bedrijven bankroet gegaan.

Groei dienstensector
Mensen die een bedrijf willen beginnen, doen dat vooral in de dienstensector. Het verschil tussen het aantal starters en opheffingen ligt hier ver uiteen, terwijl dat bij de overige sectoren niet het geval is. Vanaf eind 2006 vertoont het aantal opheffingen in de dienstensector een stijgende lijn.

Veel bezoekers Startersdag Utrecht
Afgelopen zaterdag trok de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel weer veel bezoekers. In Utrecht lieten 1.300 startende ondernemers uit Utrecht zich informeren over alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. Dit jaar waren er 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

Het stedelijk gebied Utrecht bestaat uit de gemeenten Bunnik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Utrecht en Vianen.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: maandag 5 november 2012, 12:19
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Bunnik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Utrecht, Vianen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry