Faillissementen en opheffingen stijgen, minder starters (Utrecht-West)

05/11
2012
maandag 5 november 2012

Cijfers KvK derde kwartaal 2012 voor regio Utrecht-West

De economische onrust duurt voort in de regio Utrecht-West. Het aantal faillissementen stijgt voor het derde achtereenvolgende kwartaal tot twintig. Tegelijkertijd daalt het aantal starters en stijgt het aantal opheffingen. Dit blijkt uit cijfers uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Het aantal faillissementen blijft stijgen, al is het hoge aantal van begin 2010 nog niet bereikt. In de landbouw, horeca, financiën, persoonlijke en algemene diensten zijn helemaal geen bedrijven bankroet gegaan. De toename van het aantal faillissementen doet zich vooral voor in de bouw. Voor de KvK reden extra activiteiten voor ondernemers in de bouw te organiseren samen met andere partners. Op donderdag 22 november is er een ontmoetingsdag aanbesteden voor ondernemers en opdrachtgevers in de bouw in het Fulcotheater in IJsselstein. Meer informatie daarover op www.kvk.nl/aanbesteden. Verder biedt het project ‘Meer Waarden met minder energie’ extra omzetkansen voor ondernemers in de bouw. Hierin werken de NMU, KvK en gemeenten in de Utrechtse Waarden samen met een tiental ondernemers. De ondernemers doen een gezamenlijk aanbod aan huiseigenaren om energiebesparingsmaatregelen te treffen, variërend van isolatie tot zonnepanelen.

Afname bedrijven in groothandel en horeca
In 2011 nam het aantal starters gestaag toe, maar vanaf begin dit jaar zien we een dalende lijn in het aantal mensen dat voor zichzelf wil beginnen. Toch is er in bijna iedere sector een toename van het aantal bedrijven. In de groothandel en horeca is het aantal opheffingen echter groter dan het aantal starters.

Veel bezoekers Startersdag Utrecht
Afgelopen zaterdag trok de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel weer veel bezoekers. In Utrecht lieten 1.300 startende ondernemers uit Utrecht zich informeren over alle aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. Dit jaar waren er 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

De regio Utrecht-West bestaat uit de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Lopik, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden.

Meer cijfers zijn te vinden op www.kvk.nl/bedrijvendynamiek.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: maandag 5 november 2012, 12:22
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: De Ronde Venen, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Utrecht, Woerden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry