Gouden Varkens voor Veghel en Schijndel

19/11
2012
maandag 19 november 2012

Hoewel Veghel al stukken verder is met parkmanagement dan buurgemeente Schijndel, zijn de ambities van de ondernemers uit beide plaatsen hetzelfde. Parkmanagement verder professionaliseren en op een hoger niveau brengen. Bijvoorbeeld via nauwere regionale samenwerking. Om de ambities een boost te geven, heeft KvK Brabant aan beide initiatieven een Gouden Varken uitgereikt.

Het Gouden Varken staat symbool voor de Stimuleringsregeling Parkmanagement. Deze bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en inhoudelijke ondersteuning. Tijdens een informatiebijeenkomst van Brabantse parkmanagers op donderdag 15 november heeft de Kamer van Koophandel de twee Gouden Varkens uitgereikt aan vertegenwoordigers van het parkmanagementinitiatief in Schijndel en Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel.

Voortrekkersrol Veghel

Parkmanagement in Veghel kent een lange geschiedenis. De Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel is een van de meest succesvolle parkmanagementorganisaties in Brabant en vele andere hebben gebruik gemaakt van de ervaringen die in Veghel zijn opgedaan. Veghel was een van de eerste initiatieven die in 2009 een stimuleringsregeling van de KvK ontvingen waarmee een beleidsplan is opgesteld. Met de tweede stimuleringsbijdrage gaat Veghel een stap verder. De ambitie is om een beleidsvisie te ontwikkelen waarbij het accent ligt op regionale schaalvergroting, innovatieve communicatietechnieken (nieuwe media) en een vernieuwend parkmanagement. Het proces en de resultaten kunnen andere parkmanagementorganisaties in Brabant helpen om verder te komen met hun professionaliseringsslag.

Schijndel zoekt aansluiting

Een van de initiatieven die hiervan al direct kan profiteren is Schijndel. Parkmanagement in deze gemeente zit nog in een opstartfase. Een eerdere stimuleringsregeling van de KvK is gebruikt om de behoeften van ondernemers en de gemeente in kaart te brengen. Hieruit kwamen de thema’s Inkoop, beveiliging en groenbeheer. Tevens bleek dat de Schijndelse partijen graag willen aansluiten bij de activiteiten van Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel. Het Ondernemerscontract Schijndel, het Schijndels Netwerk voor Ondernemers, de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Schijndel en de gemeente Schijndel gaan nu aan de slag om de genoemde thema’s verder uit te werken en uit te zoeken hoe Schijndel qua organisatie en financiële structuur kan aansluiten bij Veghel. Hiervoor wordt de tweede bijdrage uit de stimuleringsregeling van de Kamer van Koophandel Brabant ingezet. Als dit laatste lukt ontstaat er een regionale samenwerking die tot voorbeeld van anderen kan dienen.

Bron: KvK

Datum: maandag 19 november 2012, 13:26
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Noord-Brabant, Schijndel, Veghel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry