Ondernemers geven gemeente Lelystad voldoende

24/11
2012
zaterdag 24 november 2012

PersberichtOndernemers in Lelystad zijn overwegend positief over het door de gemeente gevoerde regionale economische beleid in de afgelopen twee jaar. De gemeente reageert adequaat op ondernemersvragen en spant zich in voor lastenverlichting. Wel zien ondernemers dat de huidige en toekomstige economische omstandigheden vragen om een proactieve houding van de gemeente in de samenwerking met het bedrijfsleven. Dit zijn enkele van de uitkomsten van de bijeenkomst voor ondernemers uit Lelystad die de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland met Bedrijfskring Lelystad en de gemeente op woensdag 21 november organiseerde.

Tijdens deze bijeenkomst bij Bouwbedrijf Noordersluis hebben 50 lokale ondernemers met de wethouder van Economische Zaken Jop Fackeldey de economische tussenbalans opgemaakt van afgelopen twee jaar. Ook hebben de ondernemers en de wethouder vooruitgeblikt: zo is bijvoorbeeld de gezamenlijke wens uitgesproken de komende twee jaar extra aandacht te schenken aan slimme samenwerking van bedrijfsleven, onderwijs en gemeente bij de versterking van de lokale arbeidsmarkt en bij het werven van nieuwe bedrijven voor Lelystad.

Balans LelystadHet rapport ‘Economische Tussenbalans 2012’ van de Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland vormde de basis voor de drukbezochte bijeenkomst. Het rapport biedt een actueel overzicht van de economische ontwikkelingen in de gemeente Lelystad gedurende de eerste helft van de collegeperiode. De werkgelegenheid, het aantal vestigingen en het aantal starters en opheffingen komen aan de orde.

De belangrijkste punten uit het rapport zijn:

afname van de werkgelegenheid in 2012: jarenlange groei is tot stilstand gekomen;de groei van het aantal vestigingen in de gemeente Lelystad afgenomen;er is een toename van het aantal opheffingen en afname van het aantal starters;RapportHet rapport ‘Economische Tussenbalans 2012’ is te vinden op de volgende pagina: http://www.kvk.nl/kennisgef / bij “overige onderzoeken” onder de naam’ Economisch profiel gemeente Lelystad (november 2012)’ en u treft het rapport als bijlage bij dit persbericht aan.

Bron: KvK

Datum: zaterdag 24 november 2012, 19:43
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry