Europese miljoenensubsidie voor innovatief onderzoek naar vloeistoftransport in poreuze media

26/07
2013
Majid Hassanizadeh (1952) is sinds 2004 verbonden aan de faculteit Geowetenschappen. Hij wordt geroemd vanwege zijn werk in de hydrogeologie, dat zich richt op het transport van vloeistoffen, deeltjes en opgeloste stoffen in poreuze media. Hierbij houdt hij zich in het bijzonder bezig met de zogenoemde two-phase flow.

Majid Hassanizadeh

Professor Hassanizadeh studeerde civiele techniek aan de Pahlavi Universiteit in Shiraz, Iran. In 1979 promoveerde hij aan het Department of Civil Engineering van Princeton University. Hij werkte onder andere voor de universiteit van Abadan (Iran), RIVM en TU Delft, waar hij in 2001 hoogleraar werd. Sinds januari 2004 is hij verbonden aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Onderscheidingen

Voor zijn werk ontving de Utrechtse wetenschapper meerdere (inter-)nationale onderscheidingen, o.a.:

2012: Darcy Lecturer benoemd door de US National Groundwater Association

2011: Don and Betty Kirkham Soil Physics Award van de Soil Science Society of America

2010: Von Humboldt Prize

2008: Eredoctoraat Universiteit van Stuttgart

2007: Fellow of American Association for Advancement of Science

2002: Fellow of American Geophysical Union

ERC Advanced Grant

De Europese Unie maakt met de ERC-Grants een substantieel budget vrij voor grensverleggend onderzoek dat is geïnitieerd door de excellente onderzoekers zelf. Deze persoonsgebonden subsidie is voor vijf jaar en wordt toegekend aan uitzonderlijke en richtingbepalende onderzoekers.

Universiteit Utrecht en duurzaamheid

Binnen onderzoek, onderwijs, valorisatie en bedrijfsvoering neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in bij de Universiteit Utrecht. De universiteit neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om in ecologisch, economisch en sociaal opzicht een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Ook ziet de Universiteit Utrecht het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om studenten en medewerkers bewust te maken van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en middels onderzoek bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdagingen.

Datum: vrijdag 26 juli 2013, 10:05
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Delft, Duitsland, Iran, Stuttgart, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry