Treinkaartjes kopen via een app

25/07
2013
25 juli 2013 - De spoorwegen van onze zuiderburen zijn de NS een stap voor op het gebied van modernisering. In België is het mogelijk om treinkaartjes te kopen via een app. De vervolgens ontvangen sms dient als reisbewijs.

In België is het nu mogelijk om via een app een treinkaartje te halen. Daarmee wordt het ongeduldig wachten op de automaat wanneer een vervoersbewijs moet worden aangeschaft verleden tijd voor de zuiderburen. Erg fijn als je net op tijd bent, maar er bijvoorbeeld achter komt dat het saldo op je ov-chipkaart niet toereikend is of smpelweg vergeten bent tijd in te calculeren voor het halen van een kaartje. In België kun je dan dus alsnog in de trein stappen en daar een vervoersbewijs kopen. Helaas hebben de Nederlandse Spoorwegen alleen nog geen plannen in deze richting.

Eerder was het in België al mogelijk om via een mobiele website (m.nmbs.be) een kaartje aan te schaffen, maar nu dus ook via een app. Op dit moment is er alleen een app voor iOS beschikbaar, waardoor een treinkaartje kopen alleen via een iPad of iPhone kan. Een apps voor Android en andere besturingssystemen zijn in ontwikkeling.

De Nederlandse Spoorwegen willen dit jaar het papieren treinkaartje afschaffen. Vanaf 2014 kunnen reizigers dan alleen nog via een ov-chipkaart reizen. Een e-ticket kopen is wel mogelijk in Nederland. “Die moet je uitprinten en daarmee kun je ook door poortjes door de QR-code te scannen”, aldus een woordvoerder van de NS.

Ook zit er toekomstmuziek in smartphones met NFC-chips. Deze kunnen tegen een paal worden gehouden, waarmee betaald zou kunnen worden voor een kaartje.

Datum: donderdag 25 juli 2013, 18:46
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry