Economie in Brabant verder verslechterd

21/02
2013
donderdag 21 februari 2013

Het Brabantse bedrijfsleven heeft een moeizaam laatste kwartaal van 2012 achter de rug. Ook de verwachtingen voor het eerste kwartaal van dit jaar zijn negatief. Behalve als het gaat om winstgevendheid doet het Brabantse bedrijfsleven het nog wel beter dan het landelijke gemiddelde. Dat blijkt uit de economische kwartaalenquête COEN.

Dat het laatste kwartaal van 2012 moeizaam is verlopen, is in lijn met de berichtgeving van het CBS dat de economie in deze periode met 0,2 procent is gekrompen. Vooral de ontwikkeling van de werkgelegenheid baart zorgen. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar denken Brabantse ondernemers nog last te hebben van de economische crisis. De landbouw, zakelijke diensten en vervoer zijn het meest positief. In de bouw is de stemming nog altijd het meest somber.

Brabantse ondernemers verwachten dat de omzet dit kwartaal flink zal teruglopen. Opvallend is dat een verdere exportdaling wordt voorzien. Ondernemers zijn afwachtend omdat ze niet goed weten waar zij aan toe zijn. Dit wordt bevestigd door het negatieve ondernemersvertrouwen. Hierdoor is er terughoudendheid in het doen van investeringen.

Conjunctuurenquête Nederland, Eerste kwartaal 2013, Provincie Noord-Brabant (6941 kb)

Bron: KvK Brabant

Datum: donderdag 21 februari 2013, 12:08
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry