Gemeenten Rivierenland uniformeren aanbestedingsbeleid

18/03
2013
maandag 18 maart 2013

Op initiatief van Bouwend Nederland regio Oost, VNO-NCW Rivierenland en Kamer van Koophandel Midden-Nederland gaan zeven gemeenten in de regio Rivierenland hun aanbestedingsbeleid met elkaar uniformeren en professionaliseren. Maandag 18 maart wordt er een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Voor veel bedrijven is het een doorn in het oog dat ze niet door de gemeente voor een aanbesteding worden uitgenodigd. De gemeenten Maasdriel, Zaltbommel, Culemborg, Tiel, Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen willen hier verandering in brengen en gaan hun aanbestedingsbeleid aanpassen. De zeven gemeenten gaan minder hoge eisen aan bedrijven stellen om mee te doen met een aanbesteding. Ook worden de drempelbedragen verhoogd om het lokale en regionale bedrijfsleven meer kansen te geven en willen de gemeenten transparanter gaan werken. Het verhogen van een drempel zorgt ervoor dat gemeenten zelf mee kunnen bepalen wie zij uitnodigen.

Bouwend Nederland regio Oost, VNO-NCW Rivierenland en Kamer van Koophandel Midden-Nederland zijn verheugd met deze ontwikkeling. “Het is voor ondernemers van belang dat ze een eerlijke kans krijgen in een aanbesteding en dat er meer wordt gekeken naar kwaliteit in plaats van de laagste prijs. Nu komt het vaak voor dat (lokale en regionale) bedrijven niet mee mogen doen in een aanbesteding, terwijl ze prima de opdracht kunnen uitvoeren. De werkgeversorganisaties betreuren het dat de gemeenten West Maas en Waal, Neder-Betuwe, Buren en Druten de samenwerkingsovereenkomst niet willen ondertekenen. Het kost het bedrijfsleven veel geld en irritatie dat iedere gemeente zijn eigen aanbestedingsregels heeft. Een uniform aanbestedingsbeleid zou de administratieve lastendruk verminderen. Hopelijk gaan deze gemeenten in de toekomst wel met de andere gemeenten samenwerken”, aldus de drie bovengenoemde partijen.

Maandag 18 maart wordt de overeenkomst door de zeven gemeenten, Bouwend Nederland regio Oost, VNO-NCW Rivierenland en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland ondertekend.

Bron: KvK Midden-Nederland, Bouwend Nederland, VNO-NCW Rivierenland

Datum: maandag 18 maart 2013, 10:18
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Buren, Culemborg, Druten, Gelderland, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry