Gratis seminar: Beperk betalingsrisico’s binnen Europa

14/05
2013
dinsdag 14 mei 2013

Ondernemers die zaken doen binnen de EU zien hun uitstaande rekeningen óók graag op tijd betaald. Maar hoe is dit te realiseren? Om grensoverschrijdende vorderingen gemakkelijker te innen heeft de EU nieuwe wetten en maatregelen ontwikkeld. Tekst en uitleg hierover krijgen bezoekers van het seminar: ‘Grensoverschrijdend zakendoen wordt steeds eenvoudiger’ op donderdag 6 juni bij de Kamer van Koophandel (KvK) in Den Haag.

‘Goed voorbereid internationaal zaken doen binnen Europa. Dit voorkomt al een aantal mogelijke risico’s.’ Als teammanager internationale zaken bij de KvK weet Paulien Dirkzwager als geen ander wat er komt kijken bij zakendoen over de grens. ‘Met de informatie uit dit seminar stellen ondernemers zich op de hoogte van de nieuwste Europese wetgeving op het gebied van incasso en kredietbeheer. Goed kredietbeheer biedt kansen en mochten er zich toch problemen voordoen, dan is het goed om te weten wat hieraan te doen is.’

Versterk internationale concurrentiepositie

Ondernemers die hun betalingsrisico’s beperken versterken hiermee hun internationale concurrentiepositie. De nieuwe Europese wetgeving en -maatregelen maken het makkelijker voor ondernemers hun kredietbeheer aan te scherpen. Tijdens dit seminar krijgen de deelnemers uitleg over het opstellen van internationale contracten, juridische stappen bij invordering. Wetgeving en maatregelen worden op een praktische wijze toegelicht. Diverse sprekers handige tips over het beheren en bewaken van betalingen. Dit seminar wordt georganiseerd met ondersteuning van de Europese Commissie.

Aanmelden

Het seminar ‘Grensoverschrijdend zakendoen wordt steeds eenvoudiger’ vindt plaats op donderdag 6 juni van 9.15 tot 17.00 uur bij KvK Den Haag, Koningskade 30. Toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.kvk.nl/seminarEU.

Bron: KvK Den Haag

Datum: dinsdag 14 mei 2013, 07:50
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry