Verwachtingen omzet en export positief

28/05
2013
dinsdag 28 mei 2013

Na een zwaar tegenvallend eerste kwartaal is het Brabantse bedrijfsleven opvallend optimistisch over het tweede kwartaal van 2013. Verwacht wordt dat zowel de omzet als de export stijgen.

Dat is verrassend omdat de eerste drie maanden van dit jaar zeer beroerd uitpakten. De omzet zakte tot het laagste niveau in de afgelopen drie jaar. De daadwerkelijke omzet (-21,2 procent) pakte slechter uit dan verwacht (-11,5 procent). Daarnaast nam de winstgevendheid in hoog tempo af, tot een absoluut dieptepunt.. Van de Brabantse ondernemers gaf 38 procent aan dat het rendement is verslechterd. De werkgelegenheid daalt al zes kwartalen op rij.

Toch blijven ondernemers optimistisch. Zij verwachten dat de omzet in het tweede kwartaal boven de nullijn uit gaat komen. Ook voorzien zij een stijging van de export . Als het gaat om investeringen en personeelssterkte zijn ondernemers minder positief. Zij denken dat deze beide gaan dalen (saldi respectievelijk -14,8 en -9,4 procent). Ook gaan ondernemers ervan uit dat ze het komend jaar stevig aan kostenreductie moeten doen en denken zij heviger prijsconcurrentie en intensievere marketing tegemoet te gaan. Bovengemiddeld veel bouwbedrijven denken deze maatregelen te moeten nemen. Conjunctuurenquête Nederland Provincie Noord-Brabant (4763 kb)

Bron: KvK

Datum: dinsdag 28 mei 2013, 08:19
Bron: KvK
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry