Levenslang voor man die Farida Zargar doodde

25/07
2013
De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag een 35-jarige man uit Spijkenisse tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank acht bewezen dat de man twee vrouwen heeft gedood, onder wie de ruim een jaar vermiste Farida Zargar,  de poging moord op een Poolse man, een straatroof en een poging daartoe, een woninginbraak en het in bezit hebben van kinderpornografisch materiaal. Tegen de man was ook een levenslange gevangenisstraf geëist.

De man werd in oktober 2011 aangehouden nadat hij en een medeverdachte waren herkend bij een straatroof. In zijn woning werden spullen gevonden van de toen al meer dan een jaar vermiste Farida Zargar. Op aanwijzing van de man werd het lichaam van Farida gevonden. Overigens ontkende hij dat hij haar gedood had. Hij zou haar verstopt hebben in het Mallebos omdat hij bang was verantwoordelijk te worden gehouden voor haar dood. De medeverdachte, een 21-jarige man uit Spijkenisse werd niet verdacht van de dood van Farida.

Gaande het onderzoek bleek dat de twee mogelijk ook verantwoordelijk waren voor de dood van een 43-jarige vrouw uit Spijkenisse. Zij werd in januari 2010 onder verdachte omstandigheden zwaar gewond op straat gevonden. Destijds werd niet duidelijk wat er was gebeurd, maar uit uitlatingen van de 35-jarige man bleek dat zij mogelijk ook slachtoffer was geworden van een beroving met veel geweld. De man vertelde onder andere aan zijn zus en een politieinformant dat hij betrokken was bij de dood van de 43-jarige vrouw. De verdachte, die zich bij de behandeling van de zaak heeft beroepen op zijn zwijgrecht, heeft eerder gezegd dat de beide vrouwen ,,op het verkeerde moment op de verkeerde plaats` waren. Ook heeft hij zichzelf een ,,roofdier` genoemd, die ergens op slachtoffers zat te wachten.

Uiteindelijk was er onvoldoende bewijs voor de betrokkenheid van de 21-jarige man bij de dood van de 43-jarige vrouw. Het Openbaar Ministerie had van dat feit dan ook vrijspraak gevraagd. Voor de andere feiten, een (poging tot) straatroof, bedreigingen en onder andere de inbraak in de woning van zijn oma, eiste de officier 6 jaar cel en tbs. De rechtbank legde 3 jaar en tbs op zodat zo snel mogelijk met de behandeling van de man kan worden begonnen.

Datum: donderdag 25 juli 2013, 17:28
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Spijkenisse, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry