Nieuwe soort pantserspitsmuis ontdekt: en ook dit exemplaar heeft een bizarre onderrug

24/07
2013
Wetenschappers hebben in Congo een nieuwe soort pantserspitsmuis ontdekt. En ook dit exemplaar heeft – net als de enige pantserspitsmuis die ons hiervoor bekend was – een bizarre, supersterke onderrug.

De nieuwe soort heeft de naam Scutisorex thori gekregen. De soort is nauw verwant aan Scutisorex someneri, tot voor kort de enige soort pantserspitsmuis die de wetenschap bekend was.

Over S. someneri

S. someneri werd in 1910 ontdekt en wordt door wetenschappers omschreven als het zoogdier met de meest bizarre onderrug. De wervels van S. someneri grijpen in elkaar, waardoor een supersterk geheel ontstaat. “Deze spitsmuis werd ontdekt toen ontdekkingsreizigers naar het oostelijke deel van de Democratische Republiek van Congo reisden,” vertelt onderzoeker Bill Stanley. “De ontdekkingsreizigers keken vol verbazing toe hoe een volwassen man op de rug van de pantserspitsmuis ging staan, waarna het dier ongedeerd weer verder wandelde.” Lang vormde S. someneri één groot raadsel voor wetenschappers. Want hoe had deze de bijzondere rug ontwikkeld? En waarom?

Datum: woensdag 24 juli 2013, 16:35
Bron: Scientias
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Congo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry