Elon Musk's toekomstvisie op transport

23/07
2013
De oprichter van PayPal, Space X en Tesla Motors komt met een revolutionaire manier van reizen genaamd Hyperloop.

Elon Musk is een van de grote innovators van deze tijd. Vaker dan eens staat hij aan de basis van projecten die onmogelijk lijken, maar toch succesvol zijn. Zijn nieuwste project is de Hyperloop, een nieuwe manier van reizen. Met de Hyperloop zou de rit van ruim 600 kilometer tussen Los Angeles en San Francisco slechts een half uur duren.

Dat lijkt onmogelijk, het komt neer op een gemiddelde snelheid van meer dan 1000 kilometer per uur. Musk is er van overtuigd dat het mogelijk is. Vrijwel alles wat hij tot nu toe aanraakte veranderde in goud, dus enige credit heeft hij wel opgebouwd. Details over het project wil hij nog niet kwijt, de officiƫle release van de alpha-versie van zijn plannen staat gepland voor 14 augustus.

Eerder lekte er wel al informatie uit, deels door Musk zelf. In een interview met All Things D zei hij dat het systeem het beste te omschrijven was als een `combinatie van Concorde, Light Rail en een airhockeytafel`. Eerder deed hij al uitspraken over de Hyperloop, waarin hij stelde dat het systeem slechts een tiende zou kosten van de Bullet Train die de regering voor ogen heeft op een traject.

`Wat je wil is iets dat nooit crasht, dat minstens twee keer zo snel is als een vliegtuig, werkt op zonne-energie en geen wachttijd heeft. Ik ga graag met de president en gouverneur in gesprek hierover, want het idee van een 60 miljard dollar kostende Bullet Train is totaal verkeerd. Het zou de traagste Bullet Train ter wereld zijn, met tegelijkertijd de hoogste kosten per mijl.`

Twitteraar John Gardi maakte naar aanleiding van die uitspraken van Musk een infographic waarin een mogelijke versie van de Hyperloop wordt getoond. Volgens Musk benadert die infographic zijn idee aardig. `Het is de beste gok die ik tot nu toe heb gezien.`

De infographic toont een gesloten tunnelsysteem waar lucht door turbines op hoge snelheid doorheen geblazen wordt. Voertuigen zweven daar op magnetische velden doorheen, aan de uiteindes van het traject worden de voertuigen magnetisch afgeremd of versneld. Aan de uiteindes van het systeem kan men dan in- en uitstappen. In hoeverre deze theorie klopt weten we op 14 augustus als Musk zijn plannen presenteert.

Datum: dinsdag 23 juli 2013, 18:30
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Los Angeles, San Francisco, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry