Landmachters waken over Europees Sporttalent

19/07
2013
Ruim 130 militairen van de landmacht hebben deze week de organisatie van het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Utrecht ondersteund. Het evenement eindigt vandaag.

Orde en veiligheid

De militairen van 12 Infanteriebataljon luchtmobiel controleerden onder meer de toegang, zetten atletenzones af en hielden toezicht op de orde en veiligheid tijdens de sportwedstrijden. Geneeskundige militairen van 400 Geneeskundig Bataljon (Operationeel Ondersteuningscommando Land) stonden bovendien stand by voor hulp aan de EHBO-dienst van de organisatie. 

Leuk om te doen", vond korporaal 1 Joyce van den Berg, van het geneeskundig bataljon uit Ermelo. Donderdagavond postte ze bij de EHBO op de atletiekbaan Maarschalkerweerd. "Het vormt een mooie afwisseling met ons dagelijks werk. Onze hoofdtaak hier is beveiligen. We ondersteunen de EHBO alleen als de nood aan de man komt. Dat is gelukkig nog niet nodig geweest."

Convenant

Het EYOF is een 2-jaarlijks evenement voor jonge sporters uit heel Europa. De talenten waren de hele week op de Utrechtse universiteitscampussen gehuisvest en werden vanaf het plein voor de Kromhoutkazerne, het landmachthoofdkwartier, vervoerd naar de sportterreinen in de stad. 

De ondersteuning van de landmacht vloeit voort uit de structurele samenwerking tussen de nationale sportkoepel NOC*NSF en Bureau Internationale Militaire Sport. "We zijn heel blij met het convenant tussen NOC*NSF en Defensie", aldus bestuursvoorzitter Henny Smorenburg van het festival. "We konden hun hulp goed gebruiken."

Datum: vrijdag 19 juli 2013, 14:58
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Ermelo, Gelderland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry