Wecycle rapporteert 65 miljoen kilo e-waste over eerste halfjaar

18/07
2013
ZOETERMEER (EZPress) - In de eerste zes maanden van dit jaar is 65,4 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) verantwoord gerecycled. Wecycle heeft 56,5 miljoen kilo e-waste ingezameld en 8,9 miljoen kilo geregistreerd. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2012 is dit een daling van 2%.

De trend uit het eerste kwartaal wordt doorgezet: door dalende verkopen danken consumenten minder apparaten af. Met name de terugval in televisies en monitoren is fors: de inzameling daarvan daalt met 16% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2012. De inzameling van koel-/vriesapparaten en groot witgoedapparaten daalt met respectievelijk 6% en 4%. De inzameling van overige elektrische apparaten loopt terug met 7% en die van spaarlampen en tl-buizen met 4%. De totale inzameling daalt met 8%.

In de eerste zes maanden van 2013 registreerde Wecycle 8,9 miljoen kilo e-waste: een stijging van 78%. Dit e-waste is door andere partijen afgegeven aan erkende recyclingbedrijven en volgens de Wecycle-normen gerecycled. Het is met name e-waste afkomstig van bedrijven en organisaties.

Voor heel 2013 verwacht Wecycle minimaal dezelfde hoeveelheid e-waste te rapporteren als vorig jaar. In 2012 werd 139 miljoen kilo gerapporteerd.

//Einde bericht

Bron: Wecycle

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 18 juli 2013, 15:51
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry