Beleidsregel flexibel budget aangepast

16/07
2013
16-07-2013

Het college heeft de beleidsregel 'flexibel budget' gewijzigd. Dit budget is ingegaan per januari 2012. De ervaringen die sinds die tijd zijn opgedaan zijn aanleidng geweest om de beleidsregel op een aantal punten aan te passen en aan te scherpen. Door de aanpassing is nu beter inzichtelijk welke kosten voor subsidie in aanmerking komen en voor wie. De aangepaste beleidsregel is met ingang van 18 juli 2013 van kracht.

Het doel van een subsidie vanuit het flexibele budget is het ondersteunen van bewoners en vrijwilligersorganisaties in het ontwikkelen van activiteiten of uitvoeren van idee├źn om de sociale cohesie, leefbaarheid, zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare burgers te vergroten. Op deze manier wil de gemeente Utrecht de betrokkenheid van burgers bij elkaar en bij de stad of wijk ondersteunen en de deelname aan het maatschappelijk leven stimuleren.

Een subsidie uit het flexibel budget kan worden aangevraagd door bewonersgroepen; vrijwilligersorganisaties; migrantenorganisaties; organisaties met een beperkt aantal professionele krachten die in de eerste plaats de vrijwilligers in de eigen organisatie ondersteunen en werven en tot slot organisaties die aantoonbare kennis hebben van en betrokken zijn bij de stad Utrecht.

Voor het eerste deel 2014 is de aanvraagtermijn gestart. Het flexibel budget kan tot 1 september 2013 worden aangevraagd via www.utrecht.nl/flexibelbudget. De beoordelingstermijn van de subsidieaanvragen duurt tot uiterlijk 12 weken na sluiting van de aanvraagtermijn. Meer informatie over de subsidieprocedure is te verkrijgen via het e-mailadres subsidie@utrecht.nl of per telefoon 030 - 286 33 36.

Datum: dinsdag 16 juli 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry