Subsidie voor het toevoegen van woningen

16/07
2013
16-07-2013

Wie een bestaand bedrijfspand (zoals een kantoor, winkelruimte of garage) wil verbouwen tot woning(en), kan subsidie krijgen van de gemeente. Voor elke zelfstandige woonruimte die wordt toegevoegd kan men € 10.000,= subsidie krijgen met een maximum van € 50.000,= per project. Bij zeer complexe projecten (meer dan 1000m2) kan men ook een bijdrage krijgen voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek. De bijdrage voor een dergelijk onderzoek is maximaal € 7500, afhankelijk van de offerte.

De subsidieregeling Toevoegen Woonruimte geldt sinds 28 mei 2013. Alleen de eigenaar van een bedrijfspand kan de subsidie aanvragen. Ook verbouwplannen voor panden die vallen onder het project 'Wonen boven Winkels' komen voor subsidie in aanmerking. Aanvragen voor de subsidie kunnen worden ingediend via het digitaal loket van het subsidiebureau van de gemeente Utrecht.

De subsidieregeling is bedoeld als impuls om bestaande gebouwen te verbouwen tot zelfstandige woonruimte. De gemeente hoopt dat er door de regeling meer zelfstandige woningen ontstaan, leegstand verminderd en de bouw in de stad wordt gestimuleerd.

Datum: dinsdag 16 juli 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry