Militairen starten Vierdaagse

16/07
2013
Meer dan 5.000 militairen uit 34 landen zijn vandaag begonnen aan de 97e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. In de vroege ochtend van wat een warme dag belooft te worden, marcheerden zij de poort uit van Kamp Heumensoord.

Van de bijna 1.200 Nederlandse militairen lopen er 700 in detachementverband. De rest van hen doet individueel mee aan het wandelevenement. Met bijna 800 militairen levert de landmacht de grootste groep. Daarna volgen de luchtmacht, marine en marechaussee met 171, 168 en 48 lopers. Samen met duizenden buitenlandse collega’s passeren zij op deze eerste dag onder meer de plaatsen Lent, Bemmel, Elst en Oosterhout.

Mét bepakking

Militairen lopen dagelijks 40 kilometer met 10 kilo bepakking, of 50 kilometer zonder. Een speciale commissie beoordeelt de 35 Nederlandse detachementen. De eenheid die zich de komende dagen positief onderscheidt in geoefendheid en uiterlijk voorkomen, krijgt vrijdag een vaantje van haar commandant.

Kamp Heumensoord

Al sinds 1962 bouwt Defensie Kamp Heumensoord speciaal voor de Vierdaagse op. Het kamp, in het bos tussen Nijmegen en Malden, huisvest de duizenden militaire deelnemers en hun verzorgers. Deze logistieke operatie was dit jaar voor het eerst in handen van het Ondersteuningscommando Land, met als hoofdaannemer 100 Bevoorrading- en Transportbataljon uit Stroe. Ook personeel van de andere krijgsmachtdelen leverde een bijdrage aan de bouw.

Datum: dinsdag 16 juli 2013, 12:05
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Nijmegen, Noord-Brabant, Oosterhout

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry