Vader veroordeeld voor kinderen onttrekken aan gezag moeder

12/07
2013
Den Haag ,

Het gerechtshof in Den Haag heeft op 12 juli 2013 een 37-jarige man veroordeeld voor het ontrekken van zijn vier minderjarige kinderen aan het gezag van hun moeder in de periode van 18 september 2010 tot 18 mei 2012. Het hof acht tevens bewezen dat hij de vrouw mishandeld heeft in maart 2011. Het hof legt de verdachte een gevangenisstraf op voor de duur van drie jaren, waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaren.

De man heeft in september 2010 zijn vier kinderen zonder uitdrukkelijke toestemming van zijn ex-vrouw meegenomen naar Marokko. De kinderen hebben vervolgens bij de ouders van de man gewoond. Kort geleden zijn de vier kinderen weer naar Nederland teruggekeerd. Het hof heeft het verweer van de man, dat hij in een situatie van (psychische) overmacht verkeerde, verworpen. Het hof heeft bij de bepaling van de straf overwogen dat als gevolg van het handelen van de man de kinderen hun vertrouwde omgeving kwijtraakten. Zij moesten onvoorbereid en langdurig in een ander land wonen bij de ouders van de man. De man heeft door zo te handelen het leven van zijn kinderen en dat van hun moeder ernstig ontwricht.

Daarnaast heeft het hof de man veroordeeld wegens een mishandeling van zijn ex-vrouw in maart 2011. Van een andere mishandeling van zijn ex-vrouw is de man vrijgesproken.

De man was in hoger beroep gekomen van een vonnis van Rechtbank Den Haag. De rechtbank had de verdachte tot een soortgelijke straf veroordeeld. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Datum: vrijdag 12 juli 2013, 09:15
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Marokko

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry