WK in gevaar voor Rudisha

10/07
2013
NAIROBI (ANP) - David Rudisha kan mogelijk volgende maand in Moskou zijn wereldtitel op de 800 meter niet verdedigen. De Keniaanse atleet, tevens olympisch kampioen en wereldrecordhouder, heeft een knieblessure. Dat meldde zijn trainer Colm O'Connell woensdag.

,,Hij gaat vooruit, maar ik twijfel of hij snel genoeg herstelt om tijdig de training voor de WK te hervatten'', aldus O'Connell.

De 24-jarige atleet veroverde vorig jaar op indrukwekkende wijze de olympische titel op de 800 meter in Londen. Vanaf de start liep hij solo naar het goud in een wereldrecordtijd van 1.40,91. Hij raakte onlangs geblesseerd aan zijn knie bij het rennen in Central Park in New York.

Rudisha mist in ieder geval de Keniaanse trials voor de WK, maar als titelverdediger is hij al zeker van een startbewijs.

© 2013 ANP

Tweet

(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();  

Datum: woensdag 10 juli 2013, 19:20
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Kenia, Londen, Moskou, Nairobi, New York, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry