17 en 4 jaar cel in Oosterbeekse vijvermoord

09/07
2013
Arnhem ,

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, heeft vandaag een 46-jarige man uit Rheden veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf voor moord, het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving en diefstal, het wegmaken van een lijk en voor een mishandeling, een poging tot zware mishandeling en een bedreiging. Zijn toenmalige 27-jarige vriendin wordt veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk voor het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving en diefstal. De rechtbank spreekt haar vrij van (het medeplegen van) moord.

Vrijheidsberoving

De rechtbank acht bewezen dat de man en de vrouw samen het slachtoffer (met wie de vrouw een conflict had) gedurende een avond en nacht van zijn vrijheid hebben beroofd. Het slachtoffer werd daarbij onder schot gehouden, gekneveld en kreeg GHB toegediend. Ondertussen hebben de man en de vrouw nog geld gestolen uit de portemonnee van het slachtoffer.

Moord

De volgende ochtend hebben ze het slachtoffer in de kofferbak van de auto gelegd en is de man ermee gaan rondrijden. Op enig moment tijdens deze rit is het slachtoffer bijgekomen, waarna de man hem heeft gewurgd. Vervolgens heeft de man het lichaam van het slachtoffer in de auto laten liggen en de dag daarna heeft de man zich van het stoffelijk overschot ontdaan door dit in de een vijver in Oosterbeek te dumpen om daarmee de sporen van het misdrijf te verdoezelen. Bijna drie weken later is het stoffelijk overschot van het slachtoffer toevallig gevonden.

Overige feiten

De man heeft zich verder nog schuldig gemaakt aan een mishandeling van zijn vriendin en een poging tot zware mishandeling van een man die zijn vriendin te hulp schoot. Een vrouw die ook te hulp schoot heeft hij nog bedreigd.

Eis officier van justitie

De uitspraak in de zaak van de vrouw is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De uitspraak in de zaak tegen de man is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat de rechtbank aansluiting heeft gezocht bij straffen die in soortgelijke zaken wordt opgelegd.

Datum: dinsdag 9 juli 2013, 17:15
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Rheden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry