Vijf verdachten aangehouden in onderzoek belastingfraude

06/10
2009
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst Economische Controledienst (FIOD-ECD) heeft onder leiding van het Functioneel Parket vandaag in vijf woningen doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Er zijn vijf aanhoudingen verricht. De aangehouden personen worden verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

De doorzoekingen vonden plaats in Amsterdam, Den Haag en Almere. Naast administratie zijn er computers, een auto en ruim 26.000 euro aan contanten in beslag genomen.                                                                                       

Vanaf 2005 tot en met heden hebben de verdachten vermoedelijk valse belastingaangiften gedaan op naam van meer dan honderd verschillende belastingplichtigen. De verdachten gaven op naam van deze belastingplichtigen onjuiste gegevens op aan de Belastingdienst, resulterend in een teruggave. Deze teruggaven lieten de verdachten aan zichzelf ten goede komen. De belastingplichtigen waren hiervan vermoedelijk niet op de hoogte. Het geschatte nadeel bedraagt ongeveer € 450.000.

Datum: dinsdag 6 oktober 2009, 17:01
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry