“Bij S.v. de Valleivogels was Marco van Ginkel al de beste”

05/07
2013
Marco van Ginkel mag dan een product zijn van de jeugdopleiding van Vitesse. De 20-jarige middenvelder die gisteren een contract tekende bij het grote Chelsea plaatste zijn eerst dribbels echter bij S.v. de Valleivogels in Scherpenzeel. En man, wat zijn ze daar trots op hun Marco van Ginkel.

“Ik heb ‘m maar een half jaartje getraind bij de F-jes”, zegt jeugdleider Dick van de Vliert. Zelf heeft hij nog samengespeeld met Van Ginkels vader Alex, die behalve bij De Valleivogels ook als prof bij FC Utrecht heeft gevoetbald. “Marco was nog maar vijf. Om wedstrijden te spelen moet je eigenlijk zes zijn. Dat heeft Marco ook niet veel gedaan. Op zaterdagmorgen had hij zwemles. Hij moest van zijn ouders eerst zijn zwemdiploma halen.`

 

Zo’n talent laat zich echter niet lang tegenhouden. “Nee je zag het meteen. Hij was zoveel beter dan de rest. Hij zag het spel, liep altijd op de juiste plekken, terwijl het op die leeftijd toch voetbal op een hoopje is”, vertelt de nu 59-jarige coach. “Hij ging ook al naar de E1, terwijl hij nog een jaar bij de F-jes mocht spelen.”

Nu Van Ginkel op best jonge leeftijd al naar het grote Chelsea gaat, maakt Van de Vliert zich dan ook geen zorgen over de kansen die de speler gaat krijgen. “Ik begreep dat hem  is toegezegd dat hij speeltijd krijgt, want op die leeftijd moet je wel aan spelen toekomen. Maar in Engeland spelen ze ook zoveel wedstrijden, dan kom je wel aan de beurt. Hij heeft loopvermogen en loopt ook nog eens op de goeie plekken. Hij kan het niveau ook wel aan”, daar is Van de Vliert van overtuigd.

Met het drukke programma in Engeland zal een bezoekje aan zijn oude club echter niet meer zo frequent zijn als nu. “Hij komt hier geregeld kijken. Het is een hele leuke vlotte jongen`, zegt Van de Vliert. `Mijn zoon, waarmee hij vroeger nog in hetzelfde team zat, speelt hier in het tweede. De Valleivogels is ook een familieclub. Er zijn hier een heleboel Van Ginkels. Het is een naam die hier veel voorkomt en ze zijn niet eens allemaal familie van elkaar.”

Omdat Van Ginkel echter al op zijn tiende naar de jeugdopleiding van Vitesse  ging, komt de club formeel niet in aanmerking voor een vergoeding bij een internationale transfer, zoals de voetbalclub uit Bedum destijds profiteerde van de internationale carrière van Arjen Robben. Dat geldt pas vanaf dat een speler twaalf is. Toch straalt er zeker wat van het succes van Van Ginkel af op de Valleivogels, vindt Van de Vliert. “Ik denk dat we nog veel van hem gaan horen. Bij Chelsea zit hij al bij een topclub. Het mooiste zou zijn als hij ook nog belangrijk wordt in het Nederlands elftal. Ik denk ook dat dat wel gaat gebeuren.”

Luc Wierts

Metronieuws.nl

var e=`Email`; var v=`n@LYtFMy59SpM5y0dFM@t9Ydn`;var q=`b of05ItVXGs uCvJpUi9kS8jceqa1PT@xEZdM.6 KH2nLzgyADNYFl3m4RWwOQ7hrB`; var z=q.charCodeAt(43);var u=q.charCodeAt(56);var k=`mail\u0074o\u003a`;var t=``; for(var x=0;x=z)&&(l

Datum: vrijdag 5 juli 2013, 01:00
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Bedum, Gelderland, Groningen, Scherpenzeel, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry