Peloton richting Pyreneeën

05/07
2013
MONTPELLIER (ANP) - Met Daryl Impey als eerste Afrikaan ooit in de leiderstrui begint het peloton vrijdag aan de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk. De rit over 205 kilometer van Montpellier naar Albi leidt de Zuid-Afrikaan en 189 andere overgebleven coureurs naar de voet van de Pyreneeën.

De sprinters strijden wellicht nog een keer voor de dagzege. Ze moeten dan wel een berg van de tweede categorie en twee heuveltjes van de derde categorie overleven. Vanaf zaterdag krijgen de klassementsrenners en beste klimmers het voor het zeggen in het hooggebergte rond Andorra.

De etappe leent zich ook voor aanvallers, misschien wel Nederlanders. Gerrie Knetemann won in 1975 als laatste landgenoot in Albi. Daan de Groot was de eerste Nederlander in 1955.

© 2013 ANP

Tweet

(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();  

Datum: vrijdag 5 juli 2013, 05:55
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Andorra, Frankrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry