Brede School Hoograven officieel geopend

04/07
2013
04-07-2013

Op brede scholen kunnen kinderen hun talenten goed ontwikkelen. Daarom investeert het Utrechts college in de verdere ontwikkeling van brede scholen. Vanmiddag opent Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp het nieuwe gebouw van de Brede School Hoograven aan de Duurstedelaan. Een brede school biedt naast onderwijs ook de voorschool, kinderopvang, sport en cultuur aan. Utrecht werkt sinds 1998 actief aan de ontwikkeling van brede scholen. Multifunctionele accommodaties met diverse, op elkaar afgestemde voorzieningen voor kinderen van 0-12 jaar. Waar vanuit een gedeelde visie gewerkt wordt aan talentontwikkeling. Utrecht heeft inmiddels 12 brede scholen.

Wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp: `Op de Brede School Hoograven kunnen kinderen uit de wijk hun talenten maximaal ontwikkelen tijdens en na schooltijd. Een broedplaats van talent die kan bijdragen aan het verbeteren van kansen!`

Utrecht heeft goede ervaringen met brede scholen. Ze vergroten de ontwikkelingskansen van kinderen door de inhoudelijke verbinding van het brede aanbod. Op dit moment telt Utrecht 12 brede scholen en gaan 9200 kinderen (van de 28.000) naar een brede school. In alle krachtwijken zijn inmiddels brede scholen.

De Brede School Hoograven werkt ook samen met de Brede School Academie Hoograven.

In navolging van het succesvolle initiatief van de Brede School Academie Overvecht startte de gemeente Utrecht begin dit jaar met nieuwe Brede School Academies in de krachtwijken Hoograven, Zuilen en Ondiep. Hier krijgen in totaal zo,n 225 talentvolle leerlingen na schooltijd extra taalvaardigheidlessen. Daarmee vergroten zij hun kansen op een succesvolle schoolcarrière.

Betere onderwijshuisvesting

Oorspronkelijk stonden aan de Duurstedelaan drie schoolgebouwen en twee gymzalen. In het kader van het Masterplan Onderwijshuisvesting hebben schoolbesturen en gemeente er voor gekozen de scholen en gymzalen in één nieuw gebouw te realiseren. De Brede School Hoograven bestaat uit de Ariënsschool, de Da Costaschool en De Hoge Raven, aangevuld met kinderopvang van KMN Kind & Co, het peutercentrum van wijkwelzijnsorganisatie Spelenderwijs Utrecht (voorheen Portes) en de Utrechtse Tafeltennisclub (UTTC). Het nieuwe gebouw beschikt ook over twee speellokalen, een theaterkuil, een gymzaal en een ouderlokaal voor activiteiten op het gebied van opvoeden en opgroeien.

Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente sinds 2006 aan betere huisvesting voor Utrechtse scholen. Afspraken hierover staan in de Masterplannen Onderwijshuisvesting. In totaal investeert Utrecht tot 2015 zo'n € 384 miljoen in 100 projecten voor schoolgebouwen. In 2013 investeert de gemeente € 39 miljoen in onderhoud, uitbreiding en nieuwbouw van diverse scholen. Inmiddels is de helft van de geplande 100 projecten gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw.

Datum: donderdag 4 juli 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry