Acht en twee jaar cel voor overval Voorthuizen

02/07
2013
Arnhem , 2-7-2013 13:00

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 26-jarige man uit Beekbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor een overval op een echtpaar in Voorthuizen en een overval op een 93-jarige man in Zeist op 8 augustus 2012.

De rechtbank heeft een 28-jarige vrouw uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor de medeplichtigheid aan de overval in Voorthuizen.

Grof geweld

De vrouw heeft bij de woning in Voorthuizen aangebeld met de vraag of ze mocht plassen, waarna de man samen met nog twee andere mannen de woning in Voorthuizen is binnengedrongen. Tijdens de overval is buitengewoon grof geweld gebruikt tegen bewoners die op dat moment aanwezig waren. Bij de overval is geschoten en is één van de bewoners gewond geraakt aan zijn benen.

Diezelfde dag heeft de man een overval gepleegd op een woning in Zeist. De 93-jarige bewoner was op dat moment thuis. De bewoner is bij deze overval geslagen, geschopt en over de grond gesleept.

Straf lager dan de eis

De officier van justitie had een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist tegen de man en een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen de vrouw.

De rechtbank heeft aan de man een lagere gevangenisstraf opgelegd gelet op de straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. De vrouw heeft een lagere straf gekregen, omdat de rechtbank bewezen vindt dat de vrouw medeplichtig is geweest aan de overval, terwijl de officier van justitie van oordeel was dat zij de overval samen met de mannen had gepleegd.

De zaak tegen een derde verdachte is tijdens de zitting twee weken geleden aangehouden.

De volledige uitspraken worden op een later moment gepubliceerd.

Datum: dinsdag 2 juli 2013, 13:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Utrecht, Zeist

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry