Werkstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval

28/06
2013
Arnhem , 28-6-2013 0:00

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, heeft een 27-jarige man uit Beneden-Leeuwen veroordeeld tot een werkstraf van zestig uren voor het veroorzaken van een verkeersongeval. Ook heeft de man een voorwaardelijke rijontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden met een proeftijd van drie jaar opgelegd gekregen.

Onoplettendheid

Gelet op de omstandigheid dat verdachte ter plaatse bekend was en wist dat het een smalle en drukke weg betrof, mocht van de man extra oplettendheid ter plaatse verwacht worden. Verdachte is zonder de bestuurders waar te nemen en zonder te remmen tegen de fiets en de scootmobiel gebotst. Het gaat, naar het oordeel van de rechtbank, daarom ook om meer dan een enkel moment van onoplettendheid.

Hoge snelheid

Ook heeft de man met een hogere snelheid gereden dan maximum toegestaan en heeft hij zonder concrete reden of aanleiding naar links gestuurd waardoor hij op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer terecht is gekomen.

Ten slotte weegt de rechtbank mee dat het slachtoffer heeft verklaard zoveel mogelijk aan de rechterzijde van de rijbaan te hebben gereden. Op grond van het vorenstaande is naar het oordeel van de rechtbank sprake van grove schuld aan de zijde van verdachte zoals bedoeld in artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994. De rechtbank vindt het ook onaannemelijk dat de man niets van de botsingen met de fiets en de scootmobiel heeft gemerkt en is van oordeel dat verdachte redelijkerwijs moest vermoeden dat hij letsel of schade aan een ander had toegebracht.

Datum: vrijdag 28 juni 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry