Legerimams wisselen ervaringen uit

27/06
2013
De Islamitische Geestelijke Verzorging van Defensie heeft de afgelopen week voor het eerst een internationale conferentie voor legerimams in conferentieoord Beukbergen gehouden. Aan de bijeenkomst deden imams en islamitische geestelijk verzorgers uit Bosnië, Engeland, Frankrijk, Saoedi-Arabië en Nederland mee. Doel van de conferentie was ervaringen en kennis uitwisselen en netwerken.

Onverbrekelijk deel

Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal De Kruif opende het congres. Hij benadrukte het belang van de Geestelijke Verzorging: "Ik vind het van groot belang dat wij in Nederland de beschikking hebben over een dienst Geestelijke Verzorging die aan iedereen een thuis en een klankbord biedt. De islam maakt daar onverbrekelijk deel van uit, net als andere religies. Daarmee is de krijgsmacht niet alleen een voorbeeld, maar ook een platform voor integratie. Dat is iets wat we moeten koesteren."

Presentatie

Tijdens de conferentie gaven alle deelnemers en een presentatie over het belijden van de islam in hun land en over hun werkzaamheden als legerimam. Tevens spraken de deelnemers over ervaringen van islamitische geestelijke verzorgers en de bijdrage die zij kunnen leveren aan de Europese samenleving én over de mogelijkheden van een eventuele samenwerking tussen de internationale diensten van de Islamitische Geestelijke Verzorging.

Beter samenwerken

Hoofdkrijgsmachtimam kolonel Ali Eddaoudi is tevreden over de opkomst van de legerimams: "Door de conferentie kunnen de islamitisch geestelijk verzorgers kennis met elkaar delen en nadenken hoe we beter kunnen samenwerken. We streven als Islamitische Geestelijke Verzorgers namelijk naar meer uniformiteit om zo de begeleiding van onze militairen te optimaliseren." 

De Dienst Islamitische Geestelijke Verzorging is opgericht in 2009. De islamitisch geestelijk verzorgers dragen bij aan het (geestelijk) welbevinden van militairen, overig Defensiepersoneel, veteranen, het thuisfront en aan de moraliteit van de krijgsmacht als geheel.

Datum: donderdag 27 juni 2013, 15:48
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Frankrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry