SKB maakt TOPwerkgevers 2013 bekend

27/06
2013
AMSTERDAM (EZPress) - Wat is het geheim om ook in crisistijd het beste resultaat met je medewerkers te behalen? Vertrouwen in je medewerkers en verantwoordelijkheden laag in de organisatie leggen. Dat blijkt uit de verkiezing van de TOPwerkgevers van SKB. Uit 34 grote organisaties (meer dan 500 medewerkers) en 269 MKB-organisaties (tot 500 medewerkers) selecteerde SKB de nummers 1, 2 en 3 op het gebied van goed werkgeverschap.

Topwerkgevers bij grote werkgevers (500 of meer medewerkers)

1 Gemeente Zwolle

2 Avans Hogeschool in Breda

3 Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft

Topwerkgevers voor werkgevers tot 500 medewerkers

1 Stichting Kinderopvang Leiderdorp

2 Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen (NAK)

3 De Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek

Crisis heeft geen vat motivatie en vitaliteit bij TOPwerkgevers

Directeur jan Prins over de resultaten: `De rode draad bij de TOPwerkgevers is dat ze veel vertrouwen in hun medewerkers hebben en hen de ruimte geven om hun werk goed te doen. Dat vertaalt zich terug in energie en betrokkenheid.` Ook bij TOPwerkgevers is de druk van de crisis te voelen. Bij veel organisaties zijn de eisen aan de medewerkers opgeschroefd. Door echter consequent te werken aan het verbeteren van de hulpbronnen in het werk, blijken TOPwerkgevers de negatieve gevolgen op de motivatie en de vitaliteit grotendeels af te kunnen wenden. Onzekerheid of de baan blijft bestaan, kan wel leiden tot meer piekeren.

Juiste speelveld

De TOPwerkgevers 2013 zijn geselecteerd onder de organisaties die in 2012 een werkbelevingsonderzoek door SKB hebben laten verzorgen. Met de zgn. Monitor@Work- Index wordt duidelijk of deze organisaties het juiste speelveld voor hun medewerkers hebben gecreëerd. Wat zwaar weegt in de Monitor@Work Index zijn de hulp- of energiebronnen voor de medewerkers om hun werk goed te doen. Dat zijn zaken die een werkgever rechtstreeks kan beïnvloeden. Daarnaast wegen motivatie, betrokkenheid en vitaliteit zwaar in de index.

Over SKB

SKB is een gespecialiseerd onderzoeksbureau op het gebied van motivatie, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers. SKB heeft een database opgebouwd met (geanonimiseerde) gegevens van 1,3 miljoen werknemerenquêtes zodat organisaties zich kunnen benchmarken met sectorgenoten.

SKB doet ook onderzoek naar trends in HRM en bracht als eerste het nieuws over de toename van burn-outrisico onder jongere werknemers.

//einde bericht

Bron: SKB

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 27 juni 2013, 16:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Breda, Delft, Leiden, Leiderdorp, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Zuid-Holland, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry