Gezondheid jongeren met diabetes type 2 snel achteruit

14/06
2013
AMERSFOORT (EZPress) - Jongeren met diabetes type 2 krijgen sneller en ernstigere diabetescomplicaties dan mensen die op oudere leeftijd diabetes krijgen. Huidige beschikbare behandelingen helpen nauwelijks. Dit blijkt uit een grote Amerikaanse studie.

De onderzoekers bekeken verschillende aspecten van gezondheid van Amerikaanse tieners met diabetes type 2. Deze jongeren ontwikkelen in rap tempo ernstige oog-, nier- en hartproblemen. Behandelingen die vaak goed werken voor volwassenen schieten tekort bij deze groep jongeren. Hun bloedsuiker is niet onder controle te houden en de meesten kunnen al snel niet anders behandeld worden dan met insuline.

De resultaten uit deze zogeheten TODAY-studie zijn alarmerend. In de meest productieve fase van hun leven, als ze gaan studeren of werken, krijgen jongeren met diabetes type 2 te maken met ernstige gezondheidsproblemen. De behandelingen die nu beschikbaar zijn kunnen het tij niet keren.

In Nederland hebben veel minder jongeren diabetes type 2 dan in de Verenigde Staten. Naar schatting hebben een paar honderd Nederlandse jongeren diabetes type 2; exacte aantallen zijn niet bekend.

//Einde bericht

Bron: Diabetes Fonds

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 14 juni 2013, 13:48
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Amersfoort, Utrecht, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry