KNVB: De slotronde op zaterdag 3 mei staat vas

13/06
2013
Het nieuwe voetbalseizoen begint in het concept competitieprogramma op 2 augustus met Ajax - Roda JC en eindigt met alle Eredivisiewedstrijden op zaterdag 3 mei. Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB gaat in op de knelpunten en de veranderingen.

We eindigen op een zaterdag. Waarom?

We hebben ervoor gekozen om net als andere jaren niet op 4 mei te spelen, omdat dan de Dodenherdenking is. Maar de laatste speelronde moest wel dat weekend plaatsvinden. Dus hebben we in overleg met clubs, gemeenten en politiekorpsen er voor gekozen om alle wedstrijden op 3 mei om 18.45 uur te laten plaatsvinden.

De gemeenten hebben hiervoor hun goedkeuring gegeven?

Uiteraard. Daarmee is niet gezegd dat er geen wedstrijden zijn waar nog naar gekeken moet worden – en er zullen ook aanpassingen komen in het definitieve programma - maar voor die laatste zaterdag is iedereen akkoord gegaan.

In het huidge programma zit geen kraker in de laatste competitieronde. Is daar speciaal voor gekozen?

Vind je dat? Voorspel het maar. Ik denk dat we met Vitesse – FC Utrecht en AZ – Feyenoord twee grote wedstrijden in de slotronde hebben Dat zijn vier ploegen die zich dit seizoen hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal.  

Het is geen Ajax – FC Twente zoals die enkele jaren geleden om het kampioenschap ging.

Nee, maar toen stond halverwege de competitie PSV bovenaan en leek ook niets erop dat Ajax – FC Twente op de slotdag een rechtstreeks duel om het kampioenschap zou worden. Ik denkd at de eredivisie de laatste jaren heeft aangetoond dat e rieder jaar enkele verrassingen zijn.

Het programma begint vroeg en eindigt ook vroeg in verband met het WK voetbal in Brazilië. Is er marge om uit te wijken, mochten we bijvoorbeeld weer zo’n strenge winter krijgen als afgelopen seizoen?

Op 19 mei moeten alle internationals vrijgegeven worden voor het WK, dus we hebben play-offs tot 18 mei. We beginnen vroeg met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op 27 juli, maar de Eredivisie is zeker met het Europees programma erdoor straks gepland. Met de stadions die veldverwarming kennen, hebben we afgelopen seizoen helemaal volgens plan gelopen. Dus daar maak ik me geen zorgen om. In de Jupiler League is de kans op afgelastingen groter, maar daar hebben we meer ruimte om een wedstrijd in te halen op bijvoorbeeld een maandag. Maar als manager competitiezaken van de KNVB ben ik voor een zachte winter.      

Is het lastig een programma samen te stellen voor de Jupiler League als het nog niet eens zeker is waar een team als Jong Ajax gaat spelen.

Ajax heeft ons laten weten wat de voorkeuren waren en daar hebben we deels rekening mee gehouden door wedstrijden op zaterdag en maandag te plannen. Ze zullen wedstrijden spelen op trainingscomplex De Toekomst en sommige in de Arena. Maar dat moet Ajax ook lokaal afstemmen met de gemeente.

Wat vindt u specialer. De entree van de beloftenteams of het debuut van een amateurclub als Achilles ’29?

Daar is voor mij niet een beter of minder. Voor beide geldt, dat het voor ons een lang gewenste ontwikkeling is. Sporttechnisch is het heel belangrijk dat er voor de amateurs een natuurlijke doorstroming is. Dat het een sportpiramide wordt zoals die zou moeten zijn, maar de beste clubs bovenaan. Voor de belofteteams geldt ook dat dat al lang een wens van ons was. Willen we de talenten op internationaal niveau kunnen houden, dan zullen ze meer weerstand moeten ondervinden. Of zoals technisch directeur Marcel Brands van PSV het al zei, het is toch anders als je op maandagavond voor een handjevol toeschouwers op de Herdgang tegen een ander beloftenteam speet of in het PSV-stadion tegen bijvoorbeeld MVV.

De KNVB heeft ook bekend gemaakt te zullen starten meteen experiment van doellijnbewaking doormiddel van het Hawk-eyesysteem. Is dat nog van invloed geweest op het maken van het competitieprogramma?  

Nee, we hebben eerst het seizoen gepland en gaan nu eens goed kijken in welke wedstrijden we het Hawk-eyesysteem gaan gebruiken. Dat zal bijvoorbeeld zijn bij de Johan Cruijff Schaal.

Tot slot, meestal als het concept programma bekend wordt gemaakt, regent het klachten van de clubs. Hoe is dat vandaag geweest?

Er zijn altijd aandachtspunten, wedstrijden die van zaterdag naar zondag gaan of andersom. We hebben geprobeerd de pijn zo goed mogelijk te verdelen. We hebben daarbij geen grote klachten ontvangen.

Gerelateerd nieuws

Inhaalwedstrijden Jupiler League afgelast

De KNVB heeft woensdag de inhaalwedstrijden in de Jupiler League die voor donderdag op het programma stonden afgelast. Vanwege het winterweer zijn de velden van FC Den Bosch en Go Ahead Eagles niet bespeelbaar. Den Bosch zou het opnemen tegen FC Eindhoven, de Eagles in Deventer tegen SC Veendam. Deze wedstrijden konden begin december ook al niet doorgaan vanwege de winterse...

Duels Jupiler League afgelastDuels Jupiler League afgelastMeer wedstrijden Jupiler League afgelast

.keyline-component .text h4 a {
text-decoration: none;
color: #007f3e !important;
font-family: 'Metro Headline', 'Arial Black', Helvetica, sans-serif !important;
text-transform: uppercase !important;
font-size: 24px !important;
}

Op Papier

Voor ieder een neut bij piNeut

Vertel: hoe kom je er op om een bedrijf in likeur te starten? Wij hebben allebei een fulltime baan, die erg bevalt, maar wilden daarnaast ook iets helemaal voor ons zelf doen. Een vriendin maakte regelmatig likeurtjes, wij hadden altijd al interesse in smaakcombinaties en dit inspireerde ons in het product en de geschiedenis te duiken. Uiteindelijk zijn we vorig jaar met...

Spurs, Heat en de vele dollars

Momenteel speelt er eigenlijk één event dat er écht toe doet: de sinds wedstrijd drie ontketende (113-77) NBA Finals tussen de San Antonio Spurs en Miami Heat. Zelfs wereldsterren als Lionel Messi of Novak Djokovic steken qua uitstraling schraal af bij atletische NBA-halfgoden als LeBron James, Blake Griffin, Kevin Durant of Dwayne Wade. Geen toeval dus, dat eerstgenoemde...

Reisassistent D-reizen helpt je aan vakantie

Reisbureau D-reizen werkt sinds vorige week in heel Nederland met persoonlijke reisassistenten. Alle klanten – of ze nu via internet, telefonisch of in de winkel boeken – krijgen vanaf nu een persoonlijke reisassistent die ze met al hun vragen helpt. “Op deze manier kunnen we echt een band opbouwen met onze klanten”, lacht Simone van Vuuren, manager van D-reizen in Houten en...

In Beeld

10Foto’s

Top 10 meest populaire artiesten voor uitvaart

Bijna 7 procent van de Nederlanders ziet het wel zitten dat Marco Borsato live komt zingen op zijn of haar uitvaart. Dit blijkt uit een onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekeringen. Het liefst horen de mensen dan 'Afscheid nemen bestaat niet'. Na Marco Borsato zijn Ilse DeLange (6,3 procent) en Guus Meeuwis (5,9 procent) welkom op begrafenissen en crematies. Overigens wil een...

10Foto’s

De leukste zwangerschapoutfits van Kate Middleton

Op dit moment is de Duchess of Cambridge Kate Middleton hoogzwanger (al zou je dat niet zeggen) maar in juli is Kate uitgerekend. Hoogzwanger of niet, we zien Kate Middleton nog vaak in het openbaar en telkens even stijlvol als altijd.
Onlangs was ze zelfs gespot in een jurkje van Topshop. Veel mensen hebben kritiek op de kleding van Kate, zo lag ze de afgelopen tijd een aantal keer onder vuur omdat ze kledingstukken meerdere keren droeg en ook het feit dat ze goedkopere kleding draagt werd bekritiseerd. Kritiek of niet Kate trekt zich er niets van aan en blijft even stijlvol zoals altijd.
Benieuwd naar de zwangerschapoutfits van Kate? Bekijk snel onze gallery.

16Foto’s

Foto's: koning Willem-Alexander en koningin Maxima op bezoek in Friesland

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima brengen vrijdag een bezoek aan Leeuwarden in het teken van de 'royal tour'. Bekijk hier de foto's van het bezoek in Friesland.

Koffiepauze

Man verrast jury met huwelijksaanzoek en falsetstem

De jury van America’s Got Talent werd erg verrast door de auditie van Jonathan Allen. Op een falsetstem van de stoere man had niemand gerekend. Dat hij aan het einde van zijn auditie zijn vriendin een huwelijksaanzoek liet de juryleden, het publiek en zijn vriendin al helemaal verbazen. Voorafgaand aan zijn optreden legt Pratt uit dat hij niet op het podium zou staan zonder de...

Twee steigerwerkers gered in New York

Twee steigerwerkers die voor onderhoud op enorme hoogte aan het werk waren, moesten uit een penibele situatie worden gered. Dat meldt Sky News. Brandweerlieden opende het raam op de 44e verdieping van de Hearst Tower, een 46 verdiepingen tellend gebouw in het centrum van Manhattan. Zij brachten de mannen in veiligheid. De steiger waarop de mannen aan het werk waren bleek in...

Meisje stuurt naaktfoto perverseling door via Facebook

Een perverseling zag zijn ongewenste gedrag op een dating app keihard afgestraft worden. Hij stuurde een meisje dat hij sprak via de app 'Let's Date' een naaktfoto van zichzelf, die de dame in kwestie vervolgens doodleuk doorstuurde naar zijn moeder. Dat meldt The Daily Dot. De twee waren aan het chatten over het weer toen het opeens in Trevor opkwam een naaktfoto van zichzelf...

Zoek een artikel

ADVERTENTIE

(function() { var ad_src = `http://eas4.emediate.eu/eas?cu=6856&kw1=` + kw1 + `;cre=mu;js=y;target=_blank;cat1=nl_;cat2=nl_;cat3=nl_`+wib_page_type+`_sport`; document.write(` \n`); wib_ads.set_reloadable_ad(`emediate`,

`adcomp-2`,

ad_src,

`300`, `250`); })();

Laatste Nieuws

12:05 Beurzen winnen terrein

Datum: donderdag 13 juni 2013, 22:59
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Deventer, Eindhoven, Friesland, Groningen, Houten, Leek, Leeuwarden, Miami, New York, Noord-Brabant, Overijssel, San Antonio, Utrecht, Veendam, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry