Celstraffen voor zware mishandelingen en afpersing

10/06
2013
's-Hertogenbosch , 10-6-2013

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 45-jarige man uit Eindhoven en 42-jarige man uit Veldhoven veroordeeld voor het plegen van allerlei vormen van geweld tegen een 37-jarige man. De rechtbank legde hen celstraffen op van 6 jaar en 7,5 jaar. Ook moeten ze 8.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het 37-jarige slachtoffer teelde aanvankelijk met de beide verdachten hennep. Later werd hij door de twee verdachten vaak (zwaar) mishandeld en gedwongen allerlei vernederende handelingen te ondergaan. De rechtbank rekent de Eindhovenaar en de Veldhovenaar het gepleegde geweld zwaar aan. Het slachtoffer werd door de geweldshandelingen en dreigementen in een volstrekt afhankelijke en kwetsbare positie ten opzichte van de verdachten gebracht en gehouden. Bovendien blijkt uit het bewijs dat de verdachten plezier hadden in het mishandelen en kleineren van het slachtoffer. De verdachten toonden een volstrekte minachting voor de persoonlijke en fysieke integriteit van het slachtoffer.

De rechtbank veroordeelt de mannen ook voor hennepteelt en diefstal van elektriciteit in Luyksgestel en Veghel en voor een poging tot afpersing. De 45-jarige Eindhovenaar werd daarnaast veroordeeld voor diefstal van elektriciteit en verboden wapenbezit.

Een derde verdachte, een 26-jarige man uit Tilburg, werd veroordeeld tot 120 dagen cel waarvan 91 dagen voorwaardelijk wegens hennepteelt en diefstal van elektriciteit.

Datum: maandag 10 juni 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant, Tilburg, Veghel, Veldhoven

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry