Rallyteam Defensie maakt goede start

03/06
2013
Het Deltion Defensie Rallyteam is dit weekeinde met 2 auto’s verschenen aan de start van de 49e ELE Rally, die plaatsvond in en nabij Helmond. Zaterdag was legerplaats Oirschot een van locaties waar de proeven verreden werden.

De rallyauto’s zijn door het Ministerie van Defensie als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld, met als doel jongeren van diverse opleidingen zinvolle praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast zet Defensie de rallyauto’s in om techniekstudenten te werven voor de Defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa).
 
Tijdens deze opleiding worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij een van de eenheden van Defensie. Studenten uit de Deltion Autosportklas onderhouden de voertuigen. Het gaat om een nieuwe Mitsubishi Lancer Evo X R4 en een Nissan 350Z, die voor de tweede maal meededen en dus nog niet meestreden naar de prijzen.

Ondersteuning

De studenten niveau-4 opleiding Technisch Specialist Personenauto’s kunnen zo naast hun opleiding extra kennis en ervaring opdoen gericht op de autosport. Tijdens iedere race krijgen ze ondersteuning van een wisselende groep studenten van de Defensieopleiding VeVa. Er waren zaterdag tientallen VeVa-deelnemers uit de techniekrichtingen aanwezig om het spektakel mee te maken.

Datum: maandag 3 juni 2013, 16:36
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Helmond, Noord-Brabant, Oirschot

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry