Omzet goederenwegvervoerders in de min

03/06
2013
DEN HAAG (EZPress) - In het eerste kwartaal van 2013 was de omzet van goederenwegvervoerders 1 procent minder dan een jaar eerder. In 2012 groeide de omzet nog. De afname in het eerste kwartaal is het gevolg van gekrompen vrachtvolumes. De prijzen stegen nog licht. Er gingen in dit kwartaal ongeveer evenveel bedrijven failliet als een jaar eerder.

Omzet daalt met 1 procent

Het goederenwegvervoer ondervindt veel hinder van de alsmaar aanhoudende malaise in de bouw, dalende binnenlandse bestedingen en de afgenomen industrieproductie. Daardoor daalde de omzet van de wegtransporteurs in het eerste kwartaal van 2013 met 1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze kentering kwam door de kleinere vrachtvolumes. Het effect van de licht gestegen export en iets hogere prijzen was onvoldoende om in de plus te komen.

Middenbedrijf komt als beste uit de bus

Bij de wegvervoerders deed het middenbedrijf – goed voor ruim 40 procent van de omzet – de minst slechte zaken in het eerste kwartaal, maar de omzet daalde wel met een half procent. De omzet van het grootbedrijf daalde iets harder en het kleinbedrijf verloor bijna 4 procent van de omzet.

Opnieuw veel faillissementen

In het eerste kwartaal van 2013 gingen 52 bedrijven failliet, bijna evenveel als in het eerste kwartaal van 2012. In heel 2012 gingen 213 bedrijven over de kop op een totaal van 9 duizend bedrijven.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 3 juni 2013, 10:43
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry