Koning legt laatste hand aan kunstwerk tijdens opening gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

31/05
2013
Leeuwarden , 31-5-2013

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag het gerechtshof Arnhem - Leeuwarden geopend. Dit gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden, waar zo’n driehonderd medewerkers van de locaties Arnhem en Leeuwarden aanwezig waren.

Eenwording
Deze bijeenkomst stond in het teken van de eenwording van de twee hoofdlocaties van het nieuwe gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Mr. A.R. van der Winkel, president van het gerechtshof, beschouwt de komst van Koning Willem-Alexander als een Koninklijke aanmoediging voor deze eenwording. “De Koning vertegenwoordigt de eenheid en onderlinge verbinding, waar wij als grootste gerechtshof van Nederland nu naar op zoek zijn,” stelt Van der Winkel. Koning Willem-Alexander verrichtte de opening van het gerechtshof Arnhem - Leeuwarden door het signeren van een kunstwerk. Dit kunstwerk, dat gemaakt is door kunstenaar Bart Kok, symboliseert het samengaan van de locaties Arnhem en Leeuwarden.

Wet Herziening Gerechtelijke Kaart
Door de fusie van de gerechtshoven Arnhem en Leeuwarden omvat het werkgebied zeven provincies en is daarmee de grootste van de vier gerechtshoven in Nederland. De andere gerechtshoven bevinden zich
in Amsterdam, Den Haag en Den Bosch. De fusie is een gevolg van de inwerkingtreding van de Wet Herziening Gerechtelijke Kaart op 1 januari 2013. Door grotere rechtbanken en gerechtshoven kunnen zaken sneller en beter worden beslist.

Datum: vrijdag 31 mei 2013, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Arnhem, Friesland, Gelderland, Leeuwarden, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry