Minister Hennis bezoekt opleidingscentrum en genie

30/05
2013
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vanmiddag, samen met generaal-majoor Marc van Uhm, een werkbezoek gebracht aan de Academie Geüniformeerde Beroepen van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.

Minister Hennis wilde met het bezoek aan de Academie Geüniformeerde Beroepen - een onderdeel van het Koning Willem I College - een indruk krijgen van de opleidingen. Ze sprak met de leerlingen over wat de opleiding te bieden heeft voor potentiële medewerkers van Defensie.

Premie voor technici

Defensie heeft een tekort aan technisch personeel voor onder meer het onderhouden van militaire voertuigen en communicatie- en informatiesystemen. Studenten techniek of van de MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap die bij Defensie worden aangesteld, ontvangen voor de duur van 4 jaar jaarlijks een bruto premie van € 2.500. Met deze bonus wil Defensie jongeren stimuleren om voor een opleiding en baan in de techniek te kiezen.

Aansluitend aan het bezoek aan het college gingen minister Hennis en generaal-majoor Van Uhm naar het Opleidings- en Trainingscentrum Genie in Vught en de Pontonnierschool in Hedel. 

Datum: donderdag 30 mei 2013, 17:21
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Vught

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry