Raadsinformatieavond over nieuwe burgemeester

30/05
2013
30-05-2013

Met het aangekondigde vertrek van burgemeester Wolfsen zoekt Utrecht een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad hoort graag van bewoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven wat voor burgemeester zij wensen voor Utrecht. Betrokken, daadkrachtig, stressbestendig, geduldig? Raadsleden vragen mensen om hun mening te geven tijdens de Raadsinformatieavond op donderdag 6 juni.

Burgemeester Wolfsen begon in 2008 als burgemeester van Utrecht. Zijn ambtstermijn eindigt per januari 2014. De heer Wolfsen heeft ervoor gekozen om niet voor een tweede termijn benoemd te willen worden als burgemeester. Dat betekent dat er een vacature is ontstaan. De gemeenteraad stelt in juni een profiel op voor een nieuwe burgemeester en wil daarin de ideeën van mensen uit de stad verwerken. Tijdens de Raadsinformatieavond op donderdag 6 juni in het Stadhuis krijgen bewoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om input te geven voor de profielschets. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk woensdagochtend 5 juni bij de Griffie Gemeenteraad aanmelden als meeprater. Dat kan door het invullen van het formulier 'aanmelden meeprater' op de site www.utrecht.nl/raadsinformatieavond of door een e-mail te sturen naar griffie.gemeenteraad@utrecht.nl. De concept-profielschets staat vanaf maandag 3 juni op de site (programmapagina Raadsinformatieavond).

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Griffie van de gemeenteraad.
E-mail Griffie.gemeenteraad@utrecht.nl

Telefoon 030 – 286 10 69

Datum: donderdag 30 mei 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry