Meer dan helft MKB houdt geen rekening met mobiel

29/05
2013
UTRECHT (EZPress) - Meer dan de helft van de bedrijven in het MKB houdt nog geen rekening met mobiele bezoekers op hun website. Minder dan 10 procent heeft een eigen app en slechts een derde van de ondernemers heeft een voor mobiel gebruik geoptimaliseerde website. Dat zijn resultaten uit een onderzoek van het Utrechtse online marketing bureau Zeo, gehouden onder meer dan 500 Nederlandse MKB ondernemers.

Het onderzoek, dat jaarlijks plaatsvindt, is er op gericht inzicht te verschaffen in de online marketing trends binnen het MKB. De onderzoekers zeggen verrast te zijn door de resultaten.

Risico ten opzichte concurrentie

De Nederlandse ondernemers houden kennelijk niet goed rekening met de opmars van mobiel. Uit het onderzoek komen de volgende resultaten naar voren: 58,1 procent geeft aan geen rekening te houden met bezoekers van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, 66,5 procent van de ondernemingen heeft een website die niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik en maar 9,4 procent geeft aan een eigen app te hebben. Het spreekt voor zich dat de ondernemers hiermee een risico lopen ten opzichte van MKB-ers die zich wel richten op mobiele consumenten.

Chris Jongeling, directeur van online marketing bureau Zeo: ‘’We zijn vooral verrast dat veel ondernemers nog een afwachtende houding aannemen als het gaat om mobiel, want volgens recent onderzoek van het CBS gaan zes op de tien internetters tegenwoordig mobiel online. Daarnaast zien wij dat bijvoorbeeld in webshops 50% van de bezoekers via mobiele apparaten komt. Een voor mobiel slecht ingerichte webshop kost dan dus gewoon omzet.”

Website onderzoekers: http://www.zeo.nl

Zeo is een online marketing bureau uit Utrecht wat zich richt op het behalen van maximaal online rendement voor MKB-bedrijven met adverteren in zoekmachines, zoekmachine optimalisatie, social media en webdesign.

//Einde bericht

Bron: ZEO B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 29 mei 2013, 09:28
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry