F-16 als onderwijsleermiddel

27/05
2013
Het Zwolse Deltion College heeft vandaag van Defensie een innovatief onderwijsleermiddel gekregen: een compleet F-16-jachtvliegtuig. Het gevechtsvliegtuig, met als registratienummer J-234, is afkomstig van de voormalige Vliegbasis Twenthe en eigendom van de Koninklijke Luchtmacht. Vanaf komend schooljaar wordt het vliegtuig als onderwijsleermiddel ingezet voor de mbo-opleiding Vliegtuigonderhoud.

Alouette

Eind april heeft de opleiding Vliegtuigonderhoud al een Alouette III van de luchtmacht ontvangen. Met de komst van de F-16, is de luchtvaarthal van het Deltion College goed gevuld. Voor de komst van het vliegtuig moest er echter veel gebeuren. Het vliegtuig werd in delen naar binnen getakeld. Dat deden studenten niveau 3 en 4 van de opleiding Vliegtuigonderhoud, die stage lopen op Vliegbasis Leeuwarden.

VeVa-opleiding

Defensie heeft een tekort aan technisch personeel voor het onderhouden van militaire vliegtuigen. De opleiding Vliegtuigonderhoud wordt dan ook aangeboden in combinatie met en zonder het Defensie onderwijsprogramma Veiligheid en Vakmanschap (VeVa). Tijdens de VeVa-opleiding worden jongeren opgeleid voor een baan bij een van de krijgsmachtdelen. Studenten die de VeVa-opleiding hebben gehaald en bij Defensie zijn aangesteld, ontvangen 4 jaar een bindingspremie van bruto € 2500 per jaar.

Datum: maandag 27 mei 2013, 16:24
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Friesland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry