Para Youth Festival voor jeugdige sporters met een beperking

24/05
2013
24-05-2013

In aanloop naar het European Youth Olympic Festival (EYOF Utrecht 2013) wordt in Utrecht een bijzonder sportevenement georganiseerd voor Europees sporttalent met een beperking: het Para Youth Festival. Dit evenement, dat duurt van 21 tot en met 25 juni, biedt rolstoelbasketballers, handbikers, zwemmers en zitvolleyballers met een beperking de kans om hun talent te tonen aan de inwoners van Utrecht.

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat in het kader van het EYOF Utrecht 2013 aanvullende activiteiten worden georganiseerd voor jeugdige sporters met een beperking. Met het Para Youth Festival wordt hieraan invulling gegeven. Zo’n 70 deelnemers uit Engeland, Duitsland, Tsjechië, Slovenië en Nederland doen mee aan het Festival. Deze zomer staat naast de valide sport (EYOF Utrecht 2013), dus óók topsport voor jeugd met een beperking centraal.

Organisatie

De organisatie van het PYF ligt in handen van de VSU (Vereniging Sport Utrecht). In nauwe samenwerking met de Gemeente Utrecht, Utrechtse sportorganisaties (De Hoogstraat Sport, Volleybalvereniging Volleer, Wielervereniging Het Stadion) en sportbonden wordt eind juni een mooi sportfeest georganiseerd. Naast trainingen en wedstrijden staan ook workshops en ontspannende activiteiten op het programma.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom om gratis een kijkje te komen nemen tijdens het Para Youth Festival. Op 23 juni zijn er zitvolleybal- en rolstoelbasketbalwedstrijden in Sportcentrum Galgenwaard. Daarnaast wordt er op deze dag een handbikerrace georganiseerd in het Wilhelminapark.

Klik hier voor meer informatie over het volledige programma van het Para Youth Festival.

Datum: vrijdag 24 mei 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry