Inspecties: verlof bij `jeugd-tbs` moet beter

03/08
2009
DEN HAAG (ANP) - Het verlof van criminele jongeren die intensief behandeld worden in een jeugdinrichting, moet verbeteren. Twee inspectiediensten concluderen dat het verlof van de jongeren met een zogenoemde PIJ-maatregel meer moet bijdragen aan hun terugkeer in de samenleving. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft een rapport daarover van de Inspectie voor de Sanctietoepassing en de Inspectie Jeugdzorg maandag naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij onderschrijft de bevindingen en ziet in het rapport een aansporing om het verlofbeleid te verbeteren.

De inspecties schrijven dat de jongeren zelf meer betrokken moeten worden bij een tijdelijke onderbreking van hun detentie. Ook bijvoorbeeld scholen, werkgevers, hulpverleners en de reclassering moeten meer inspraak krijgen bij het verlof van een jongere.

De kinderrechter kan een PIJ-maatregel opleggen aan een jeugdige crimineel die een ernstig misdrijf heeft gepleegd en intensieve hulp en behandeling nodig heeft. De maatregel wordt ook wel jeugd-tbs genoemd.

Datum: maandag 3 augustus 2009, 14:42
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry