Den Bosch herovert Europa Cup

19/05
2013
BLOEMENDAAL (ANP) - De vrouwenploeg van Den Bosch heeft zondag op het veld van Bloemendaal de EuroHockey Club Champions Cup heroverd. De landskampioen versloeg titelverdediger Laren met 4-2.

Voor de Brabantse ploeg kwamen Sabine Mol (twee), Maartje Paumen en Vera Vorstenbosch tot scoren. Namens Laren, zonder sterspeelster Naomi van As (zware knieblessure), trof aanvoerster Kim Lammers twee keer doel.

Den Bosch won vanaf 2000 de Europa Cup 12 keer op rij. Vorig jaar loste Laren de grote rivaal af als titelhouder.

Halve finales

Beide ploegen stonden vorige week zondag ook nog tegen elkaar in de halve finales van de play-offs om de Nederlandse titel. Den Bosch zegevierde toen in de derde en beslissende wedstrijd op eigen veld met 4-0. De ploeg van aanvoerster Maartje Paumen begint komend weekeinde aan de finalereeks om de landstitel tegen Amsterdam.

Laren bood in het eerste en tweede kwart goed partij tegen de grote favoriet. Dankzij topscorer Lammers kon de ploeg van coach Maarten Gehner twee keer een achterstand wegwerken. In het tweede deel van de finale drukte Den Bosch alsnog het kwaliteitsverschil in de stand uit: 4-2.

Vlak voor tijd kreeg routinier Miek van Geenhuizen (31) bij Laren nog een publiekswissel. Na 17 jaar tophockey, inclusief olympisch goud en de wereldtitel met Oranje, beëindigde de oud-international zondag in Bloemendaal haar lange en succesvolle loopbaan.

.keyline-component .text h4 a {
text-decoration: none;
color: #007f3e !important;
font-family: 'Metro Headline', 'Arial Black', Helvetica, sans-serif !important;
text-transform: uppercase !important;
font-size: 24px !important;
}

Nieuws in beeld

8Foto’s

Anouk weer terug in NederlandDe Haagse zangeres Anouk is zondagmiddag aangekomen op Schiphol in Amsterdam. De zangeres is met haar lied 'Birds' negende geworden op het Eurovisiesongfestival in Malmö.  De zangeres schrok zichtbaar van de hoeveelheid fans en pers die haar stonden op te wachten op Schiphol. De fans renden met zijn allen naar haar toe toen ze haar zagen verschijnen.  Anouk zei tijdens een...

4Foto’s

Hét leukste fashion news van deze week op een rij!Cannes Film Festival is weer begonnen! Dit betekent dat we kunnen smullen van de mooiste jurken. Helaas beging de beeldschone actrice Julianne Moore een behoorlijke modeflater; ze betrad de rode loper in een prachtige Dior robe maar met haar tenen was iets mis. Deze staken op een bijzondere manier buiten haar schoenen. Yek! Ook Miley Cyrus had een schaamtevol momentje op de...

▶Video

Vermakelijk reclamefilmpje Champions League-finaleIn bovenstaande video is een vermakelijk promotiefilmpje te zien die inspeelt op de komende Champions League-finale van 25 mei op Wembley. In de video is te zien hoe enkele mannen hun vrouwen moeten overtuigen twee 'voetbalstoeltjes' te kopen. Wanneer dat lukt winnen ze een reis naar Londen en mogen ze de finale van de Champions League bijwonen.

▶Video

Politie tasert naakte manIn het Amerikaanse Prince George, in de Amerikaanse staat Washington, heeft de politie een naakte man moeten taseren. Dat meldt de Washington Post. Een toeschouwer filmde het voorval en plaatste het op YouTube. De man stond stijf van de drug PCP. Voordat hij zijn kleren uittrok en naakt op een brandweerwagen ging staan, zat hij met vrienden in een auto. Plots begon de man door...

7Foto’s

Koningin Máxima is jarigKoningin Máxima is vandaag 42 jaar geworden. Het is haar eerste verjaardag als koningin.  Volgens Privé viert de jarige jet samen met koning Willem-Alexander en hun kinderen een feestje in hun luxe villa in het Griekse Kranidi. De Rijksvoorlichtingsdienst wil hier niets over kwijt. Wel dat het gezin het in 'familiekring' viert.

▶Video

Jager vangt vogeltje met blote handIn bovenstaande video is te zien hoe een jager indruk maakt op de rest van de groep jagers. Niet door een enorme prooi uit de lucht te schieten, maar door een toevallig passerend vogeltje met de blote hand te vangen. Nadat de man het vogeltje gevangen heeft steekt hij zijn arm in de lucht. De overige jagers reageren vol verwondering op zijn bijzondere vangst.

ADVERTENTIE

(function() { var ad_src = `http://eas4.emediate.eu/eas?cu=6856&kw1=` + kw1 + `;cre=mu;js=y;target=_blank;cat1=nl_;cat2=nl_;cat3=nl_`+wib_page_type+`_sport`; document.write(` \n`); wib_ads.set_reloadable_ad(`emediate`,

`adcomp-2`,

ad_src,

`300`, `250`); })();

Zoek een artikel

Laatste Nieuws

12:01 Koudste lente sinds decennia

Datum: zondag 19 mei 2013, 14:45
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Bloemendaal, Laren, Londen, Noord-Holland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry