Hoe Beckham body kreeg

16/05
2013
Waar het afscheid van Beckham nu groot nieuws is, daar is zijn overgang in het voorjaar van 1995 van Manchester United naar Preston North End nauwelijks een eenkolommertje waard. Beckham is immers het zoveelste talent dat door een Premier League club aan een ploeg uit een lagere divisie wordt uitgeleend om zo meer body te krijgen.

In Beckhams geval gaat het om een uitleentermijn van één maand waarin hij tot vijf duels en twee goals komt. PNE, de eerste landskampioen van Engeland, komt in 1995 uit in de Third Division en David Moyes, inderdaad de opvolger van Sir Alex Ferguson, wordt Beckham's teamgenoot. In tegenstelling tot de ingewikkelde financiële constructies later in zijn loopbaan, is de deal tussen United en PNE een simpele. PNE neemt een klein percentage van het United-salaris voor zijn rekening en de benzinekosten, dagelijks toch zo’n negentig kilometer. Verder leveren zijn twee goals hem nog een bonus op van ongeveer 120 euro.

Beckham valt op 4 maart in tegen Doncaster (2-2). Het thuispubliek ziet hem uit een directe corner scoren. Overigens houdt toenmalig ploeggenoot Ryan Kidd nog steeds vol dat hij degene was die de hoekschop van Beckham het laatste zetje gaf. “De manager vroeg in de kleedkamer wie nu eigenlijk de goal had gemaakt”, vertelde Kidd hierover ooit in de Lancashire Evening Post. “Voordat ik wat kon zeggen, gaf de manager hem aan David omdat het zijn eerste wedstrijd was. Het zal wel een mooi gebaar zijn, maar ik was toen best boos. Voor een goal kreeg je toen vijftig pond. Ik scoorde niet zoveel en verdiende maar 350 pond per week. Ik kon het geld goed gebruiken.”

Een week later staat de thuiswedstrijd tegen Fulham op het programma. Beckham start nu in de basis, scoort uit een vrije trap en PNE wint met 3-2. Daarna wordt er gewonnen van Bury (5-0) en Exeter (1-0). Beckhams laatste wedstrijd in dienst van PNE is uit tegen Lincoln City (1-1). Het is voor Ferguson genoeg om Beckham terug te halen naar Old Trafford. Tot groot verdriet van PNE dat nog wel de play-offs bereikt, maar daarin is Bury (inderdaad de tegenstander die PNE eerder nog met 5-0 versloeg) te sterk. Een jaar later pakt PNE de titel bij Leyton Orient en Beckham is erbij, samen met zijn vader. Het is een paar weken na zijn fenomenale goal vanaf de middenlijn tegen Wimbledon. De goal waarmee het grote publiek Beckham leert kennen.

 

Gerelateerd nieuws

Preston North End ontslaat zoon FergusonPRESTON (ANP) - De Engelse voetbalclub Preston North End heeft woensdag trainer Darren Ferguson ontslagen. De zoon van de befaamde Sir Alex Ferguson was nog geen jaar werkzaam bij de club uit het Championship, het tweede profniveau in Engeland. Ferguson (38) moet vertrekken vanwege de tegenvallende prestaties van Preston. Hij werkte eerder bij Peterborough.De ploeg uit Preston...

Wie gaat Alex Ferguson vervangen?Alex Ferguson stopt bij Manchester UnitedDavid Beckham

.teaser-component.one-col h4.teaser-title {
color: #007f3e !important;
} .teaser-component.one-col ul li.teaser-li:hover {
background:#f5fbf3;
} .teaser-component.one-col a {
color: #444;
} .teaser-component.one-col a:hover {
color: #000;
text-decoration:none !important;
}

Meer binnenlandDode in Goirle blijkt vermiste Vughtenaar

Datum: donderdag 16 mei 2013, 23:05
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Goirle, Manchester, Noord-Brabant, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry