Defensie ontwikkelt sportapp voor VeVa-leerlingen

16/05
2013
Jongeren kunnen vanaf vandaag met een speciale smartphone app gerichter trainen voor een baan bij Defensie. Minister Hennis lanceerde de door Defensie ontwikkelde speciale sportapp vanmiddag op haar ministerie met de hulp van sportende jongeren.

Met de VeVaFit sport app kunnen leerlingen van de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) controleren of ze conditioneel op schema liggen voor een eerste militaire functie bij Defensie.

Fysiek

Hardlopen, push-ups, sit-ups; het zijn standaardoefeningen voor een militair. Tijdens de mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) die jongeren voorbereidt op een loopbaan bij Defensie, is er dan ook veel aandacht voor fysieke gesteldheid. En hoewel deze 15- en 16-jarige leerlingen vaak redelijk fit zijn, zijn ze toch vaak ook onzeker over het halen van de verschillende conditieproeven tijdens de opleiding. Het is 1 van de redenen waarom Defensie een speciale sportapp voor deze doelgroep heeft ontwikkeld.

Veel mogelijkheden

Projectmanager Bastiaan Knip prees bij de introductie de mogelijkheden van de app. Zo kun je met de VeVaFit een trainingsschema op maat maken. Door het invullen van opleidingsgegevens worden de prestaties van een jongere afgezet tegen de conditieproeven die hij moet halen. De VeVaFit waarschuwt als een leerling teveel achterblijft, maar ook als het gevaar van overtraining ontstaat.

Wervingstool

Behalve functioneel kan de app ook dienen als een extra marketinginstrument bij het werven van toekomstige militairen. Jongeren die nieuwsgierig zijn naar VeVa kunnen hiermee alvast ruiken aan deze sportieve opleiding.

De app bevat een speciale muziekmix van 12 minuten, badges die je kunt verzamelen en de mogelijkheid om je prestaties te delen via social media. Op die manier zullen nog meer jongeren over VeVa horen.

De app VeVaFit is vanaf vandaag gratis te downloaden voor Android en iPhone gebruikers via veva.nl/vevafit.

Datum: donderdag 16 mei 2013, 16:42
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry