Aanpassing gemeentelijke woonkostentoeslag: voortaan maximaal 1 jaar

14/05
2013
14-05-2013

De gemeentelijke woonkostentoeslag wordt vanaf 1 juli 2013 beperkt tot maximaal twaalf maanden. Daarbij worden de bestaande regelingen woonkostentoeslag voor huiseigenaren en woonkostentoeslag voor huurders samengevoegd tot één nieuwe regeling.

Als bewoners onverwacht en buiten eigen schuld hun woonlasten niet meer kunnen betalen kunnen zij van de gemeente tijdelijk woonkostentoeslag krijgen. De duur van deze regelingen is nu niet beperkt, waardoor huurders en huiseigenaren er vaak langdurig, soms jaren, gebruik van maken. Door het stijgend aantal mensen dat op deze regelingen een beroep doet en door de teruglopende financiën van de gemeente, moeten deze regelingen aangepast worden. Vanaf 1 juli 2013 kunnen Utrechters maximaal 1 jaar woonkostentoeslag krijgen. Het blijft zo dat bewoners met een woningurgentie worden ondersteund om te verhuizen naar een woning die past bij hun gewijzigde financiële situatie.

Vangnet voor als het nodig is

Op deze manier wil de gemeente Utrecht de regeling betaalbaar houden en een vangnet blijven bieden in noodgevallen. De aanpassingen zijn een uitwerking van de meerjarennota Armoede en schuldhulpverlening 2012 – 2015

Datum: dinsdag 14 mei 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry