Elftal van het jaar 2012-2013

13/05
2013
1: Ajax kreeg de minste goals tegen (31) en Kenneth Vermeer zakte nooit door de ondergrens. In de topwedstrijden is hij op zijn best, denk maar aan de duels tegen Real, City, Feyenoord en PSV.

2: Daryl Janmaat is als een diesel. Opbouwend ijzersterk. Vooral op dat punt heeft hij zijn uitverkiezing voor Oranje te danken.

3: Toby Alderweireld wil graag de stap naar het buitenland maken. Toch heeft hij niet zo’n stempel op Ajax weten te drukken als landgenoot Vertonghen vorig seizoen deed.

4: In de beginfase van het seizoen bleek de stap van AZ naar Ajax een fikse voor Niklas Moisander. Hij herstelde zich echter prima. Punt van aandacht: minder geel pakken.

5: Daley Blind werd aan het begin van het seizoen weg gehoond, maar vocht zich terug. Blind kwam in Oranje, is Ajacied van het jaar en verlengde onlangs zijn contract.

6: Kevin Strootman is de enige PSV’er in het elftal van het jaar. De verdedigende middenvelder wint het op punten van Feyenoorder Clasie die dit seizoen een ernstige terugval kende.

7: Ruben Schaken is met recht een laatbloeier. Op 30-jarige leeftijd debuteerde hij dit seizoen in Oranje tegen Andorra en scoorde meteen. Kwam uit voor Cambuur, Veendam en VVV. Bij Feyenoord brengt hij nu Pellè in stelling.

8: “Als geen club Christian Eriksen koopt, hebben ze geen verstand van voetbal.” Is getekend Ajax-coach De Boer over zijn pupil. De Deen is een technisch begaafde middenvelder die in Amsterdam wel uitgeleerd lijkt.

9: Een spits wordt afgerekend op zijn goals en dan kom je dus terecht bij de Ivoriaanse goalgetter van Vitesse: Wilfried Bony. Maar liefst 31 goals, waardoor Vitesse lang meedeed om de titel.

10: Adam Maher is 19 jaar maar bepaalt het ritme bij AZ. Technisch, maar ook niet beroerd om vuil werk op te knappen.

11: Viktor Fischer wordt nog een grotere toekomst voorspeld dan landgenoot Eriksen. Fischer kwam dit seizoen als een komeet en zal alleen nog maar verder omhoog schieten.

 

Coach van het jaar

Bij een elftal van het jaar hoort natuurlijk ook de coach van het jaar.

• Titels. En dat is zonder twijfel Frank de Boer die Ajax in 2,5 jaar tijd drie titels heeft bezorgd. Ook zijn collega’s vinden De Boer dit jaar de beste.



Voorkeur. De coach van Ajax kreeg de Rinus Michels Award overhandigd. Hij kreeg de voorkeur boven Ronald Koeman (Feyenoord), Fred Rutten (Vitesse), Jan Wouters (FC Utrecht) en Art Langeler (PEC Zwolle).

Gerelateerd nieuws

Vissen 6 December 2012Jij laat je verleiden vandaag. De wens naar die droomprins(es) is groter dan je gevoel voor realiteit. Jammer, zo kun je bedrogen uitkomen. Zorg voor een `realistisch` droombeeld.Zie de uitgebreide horoscoop versie op onze website

Secretaressedag 2013Neverwinter uitgesteld naar 2013Geen Utrecht Marathon 2013

3Foto’s

Hotspots

7Foto’s

WE LOVE

12Foto’s

Dress like Blake Lively

1Foto’s

Trouwen, trouwen...

5Foto’s

Hét leukste fashion news van deze week op een rij!

11Foto’s

Elftal van het jaar 2012-2013

4Foto’s

Dushi Bonaire

7Foto’s

Lamborghini viert 50-jarig bestaan

10Foto’s

Nail-Art

13Foto’s

Backstage bij de nieuwste beautyproducties

1Foto’s

Droomontwerpen van Vera Wang

11Foto’s

Ja ik wil!

8Foto’s

Wat wordt het nieuwe visitekaartje van koning Willem Alexander?

11Foto’s

Stijlicoon van de week... Olivia Palermo

11Foto’s

Punk kapsels op het MET Ball 2013

11Foto’s

De beste looks op het MET ball 2013

5Foto’s

Marianne en Henk Timmer gaan de strijd met elkaar aan

8Foto’s

Beautytrend: oranje lippenstift

7Foto’s

Het Loo toont attributen inhuldiging

7Foto’s

Curaçaose politicus Helmin Wiels doodgeschoten

7Foto’s

Ajax-fans vieren feest bij Arena

8Foto’s

Bevrijdingsdag afgesloten met concert op de Amstel

4Foto’s

Hét leukste fashion news van deze week op een rij!

9Foto’s

Foto's: Nick & Simon aan het werk op de redactie van Metro

4Foto’s

Nick & Simon, mag ik iets aan jullie vragen?

14Foto’s

De zomerkapsels van 2013

26Foto’s

Foto's: Gisele Bündchen het nieuwe gezicht H&M

.keyline-component .text h4 a {
text-decoration: none;
color: #007f3e !important;
font-family: 'Metro Headline', 'Arial Black', Helvetica, sans-serif !important;
text-transform: uppercase !important;
font-size: 24px !important;
}

Nieuws in beeld

3Foto’s

Hotspots 1. Experimental Beach Ibiza Geniet van de ondergaande zon op het strand van Experimental Beach Ibiza in Spanje. Deze intieme locatie staat garant voor een zonnige en relaxte bruiloft. Experimental Beach Ibiza, Playa d'es Codolar Salinas, Ibiza. 2. The 7th Trouwen met een uniek uitzicht doe je op het dakterras van The 7th in Parijs, want wat is romantischer dan met je...

7Foto’s

WE LOVESwatch Matryoshka  Swatch lanceert een uniek moederdagcadeau: een set van drie horloges verpakt in Matryoshka’s. De beroemde Russische poppen vertellen het verhaal van drie generaties vrouwen: een moeder, haar dochter en haar kleindochter. Swatch Matryoshka collectie, 145 euro. Cointreau Fizz  Niets heerlijkers dan een verfrissende cocktail op een zomers dag. En de Cointreau...

12Foto’s

Dress like Blake LivelyVan romantische jurken tot strakke silhouetten. Net getrouwde Blake weet er wel raad mee.

1Foto’s

Trouwen, trouwen...Zilveren diadeem met steentjes, 598 euro, Jenny Packham, Bloomfeld. Parelsnoeren, 1,80 euro per meter, A. Boeken. Korte kanten trouwjurk, 975 euro, Aria, Bloomfeld. Zilveren riem met steentjes, prijs op aanvraag, Jenny Packham, Bloomfeld. BH, 44,95 euro, Passionata. slip, 29,95 euro, Passionata. Handschoentjes, 7,95 euro Zipper. Ring van zilver, geel, goud en rood goud, 675...

5Foto’s

Hét leukste fashion news van deze week op een rij!De nacht van maandag op dinsdag vond hét modefeestje van het jaar plaats; het MET Gala. De bekendste en meest geliefde celebs en modeprominenten trokken de mooiste jurken aan voor de rode loper én het feest ter gelegenheid van de opening van de jaarlijkse modetentoonstelling in het New Yorkse Metropolitan Museum. Het thema dit jaar was punk en niet iedereen wist daar goed raad...

11Foto’s

Elftal van het jaar 2012-20131: Ajax kreeg de minste goals tegen (31) en Kenneth Vermeer zakte nooit door de ondergrens. In de topwedstrijden is hij op zijn best, denk maar aan de duels tegen Real, City, Feyenoord en PSV. 2: Daryl Janmaat is als een diesel. Opbouwend ijzersterk. Vooral op dat punt heeft hij zijn uitverkiezing voor Oranje te danken. 3: Toby Alderweireld wil graag de stap naar het...

ADVERTENTIE

(function() { var ad_src = `http://eas4.emediate.eu/eas?cu=7834&kw1=` + kw1 + `;cre=mu;js=y;target=_blank;cat1=nl_;cat2=nl_;cat3=nl_`+wib_page_type+`_sport`; document.write(` \n`); wib_ads.set_reloadable_ad(`emediate`,

`16`,

ad_src,

`300`, `250`); })();

Datum: maandag 13 mei 2013, 09:43
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Andorra, Frankrijk, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Parijs, Spanje, Utrecht, Veendam, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry