Starters- en studentenwoningen op KPN-terrein

07/05
2013
07-05-2013

Het college heeft het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor de herontwikkeling van het KPN-terrein aan de Burgemeester Fockema Andrealaan door de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) vastgesteld. Het plan voor herontwikkeling omvat circa 550 studentenwoningen en circa 250 starterswoningen in een campusachtige setting, de bouw van een parkeergarage en ruimte voor voorzieningen in de plinten van de gebouwen.

Er zal gedeeltelijk gebruik worden gemaakt van de bestaande gebouwen en gedeeltelijk zullen er nieuwe gebouwen toegevoegd worden. De campus zal een integraal onderdeel zijn van de omringende wijk, waarbij het de ambitie is om een prettig woonmilieu te maken voor starters en studenten, met voorzieningen die ook aantrekkelijk zijn voor wijk- en stadbewoners. Na de vaststelling in de raad zal het SPvE met een klankbordgroep van belanghebbenden nader uitgewerkt worden tot een Stedenbouwkundig Plan en kan de bestemmingsplanprocedure gestart worden. Het nieuwe bestemmingsplan zal de realisatie van het plan mogelijk maken.

Er is in Utrecht een tekort aan starters- en studentenhuisvesting. De realisering van de campus KPN levert een flinke bijdrage aan het oplossen van dit tekort. De planning van SSH is om medio 2016 te starten met de realisering van het project. Een eerste oplevering wordt eind 2017 verwacht.

Datum: dinsdag 7 mei 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry